Publicerad 2020-07-15

Anna ny chef för kultur- och fritidsförvaltningen

Anna Svensson tillträder den 1 oktober som ny förvaltningschef för kultur och fritid i Vänersborgs kommun.

Hon efterträder Håkan Alfredsson, som går i välförtjänt pension efter många år vid rodret för förvaltningen.

- Anna har precis de kvalitéer vi eftersöker. Med sin erfarenhetsbakgrund som chef från olika kommunala förvaltningar ser hon helhet före delar och baserar sitt ledarskap på relationer och samarbeten. En modig ledare som skapar engagemang och som kommer att bli en stor tillgång till vårt gemensamma utvecklingsarbete, säger kommundirektör Lena Tegenfeldt.

Anna har många års erfarenhet av arbete inom kommunal sektor och har arbetat som chef inom både socialtjänsten och kultur och fritid. Senast kommer hon från ett arbete som avdelningschef för kultur och bibliotek i Uddevalla kommun.

Anna bor i Uddevalla med två barn och en katt. På fritiden spenderar hon gärna tid med vänner och särbo.

- Jag är jätteglad över att Vänersborgs kommun har gett mig förtroendet att arbeta som förvaltningschef för kultur och fritid. Jag ser fram emot att få lära känna organisationen och vara en del av dess utveckling framåt, säger hon!