Publicerad 2020-08-14

Eldningsförbud gäller i Vänersborgs kommun

På grund av stor risk för att brand ska uppstå i skog och mark har Vänersborgs kommun beslutat att eldningsförbud, lägre nivå, gäller.

Den lägre nivån av eldningsförbud innebär att det är förbjudet med eldning, grillning, matlagning och bränning med ved, kol, gräs, ris, grenar och liknande utomhus. Med utomhus menas mark och områden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit.

Syftet med förbudet är att förhindra skogsbrand.

Eldningsförbudet gäller i hela kommunens geografiska område från och med 2020-08-14 klockan 10 och tills vidare.

Du kan dock elda/grilla på iordningsställda eld/grillplatser samt i villaträdgård i iordningsställda platser som är utformade så att det är låg möjlighet till spridning av brand.

Om du orsakar en brand på grund av oaktsamhet kan du ställas till svars och bli straffad.

Information av SMHI om brandrisk sydväst om Vänernlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster