Publicerad 2020-10-30

Vänersborgs kommun åter i stabsläge

Med anledning av skärpta allmänna lokala råd i hela Västra Götalandsregionen har Vänersborgs kommun idag 30 oktober beslutat att åter gå upp i stabsläge.

Det är en allvarlig situation, men tillsammans kan vi ta ansvar och hjälpas åt med att minska smittspridningen.

De skärpta allmänna råden gäller från och med 29 oktober och tre veckor framåt med möjlighet till förlängning.

Med anledning av detta fattades några beslut på krisledningsstabens första möte idag 30 oktober. Besluten nedan gäller därmed fram till och med 19 november:

• Biblioteken, Hallevibadet, Konsthallen och fritidsgården fortsätter att hålla öppet, men med begränsat antal besökare och coronaanpassade verksamheter.
  • Vi har 0 smittade på särskilda boenden och besök tillåts, men vi uppmanar till att följa de rutiner vi har för att genomföra så säkra möten som möjligt. Vi måste vara rädda om varandra. Här är rutinerna för besököppnas i nytt fönster
  • Fysiska möten ska undvikas i möjligaste mån. Det gäller både externa och interna möten.