Publicerad 2020-11-18

Nya beslut i coronans spår

Ung cellist.

Isbanan i Plantaget öppnar inte som planerat.
Det är ett av flera beslut som Vänersborgs kommun har fattat för att hindra smittspridningen och för att undvika folksamlingar.

Smittspridningen ökar och vi måste alla hjälpas för att vända kurvorna åt rätt håll.

Regeringen har aviserat att ett förbud mot allmänna sammankomster med fler än åtta personer ska gälla i fyra veckor från den 24 november.

Vänersborgs kommun har därför fattat följande beslut (som gäller under den denna period):

• Vi bygger färdigt isbanan i Plantaget så att det ser snyggt och prydligt ut. Däremot öppnas inte isbanan i rådande läge.
  • Fritidsgårdarna stänger sin öppna verksamhet men kommer att bedriva styrda gruppaktiviteter istället.
  • Hallevibadet stänger helt för allmänheten med undantag för simskola för barn under 15 år och simundervisning via skolan.
  • Konsthallen och biblioteken har öppet med anpassningar som tidigare.
  • Idrottsanläggningarna har öppet för träning för lag med barn och unga under 15 år enligt tidigare rekommendationer.
  • Musikskolan orkesterverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare fortsätter. Undervisningen i övrigt är igång.