Publicerad 2020-11-23

Publikgräns på åtta personer från 24 november

Detta har Länsstyrelsen i Västra Götaland beslutat.

Det är förbjudet med allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta (8) deltagare. Detta gäller även om deltagarna sitter med behörigt avstånd till varandra.

Bakgrunden till beslutet är förstås att begränsa den mycket allvarliga smittspridningen av covid-19.

Regeringen har beslutat att det är förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Undantag görs för begravningar. Det får samlas maximalt tjugo (20) deltagare vid begravningsgudstjänster, urnsättning och liknande. Undantaget är lika för alla, oavsett trosinriktning. Detta gäller förstås även i Västra Götalands län. Utgångspunkten är att detta inte ska gälla längre än fyra veckor.

Länsstyrelsens beslutlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster