Publicerad 2021-05-03

EU-veckan blir digital

På grund av pandemin flyttas EU-veckan till den digitala världen.

De senaste åren har det varit tradition att kommunens tillsammans med gymnasieskolan anordnar en Europavecka för att uppmärksamma Europadagen som infaller varje år den 9:e maj. På grund av rådande omständigheter sedan 2020 har vi valt att flytta EU-veckan från torg och skolor in till den digitala världen.

I år kommer man i samarbete med Utrikespolitiska Föreningen i Göteborg arrangera ett panelsamtal med svenska Europaparlamentariker, där två aktuella europeiska teman kommer diskuteras: Miljö- och klimat, samt Brexit.

Deltar gör: Jörgen Warborn (M), Evin Incir (S) och Jakop Dalunde (MP).

Evenemanget vänder sig i första hand till elever på Birger Sjöberggymnasiet, men är även öppet för allmänheten. Panelsamtalet kommer hållas den 5:e maj kl. 14-15, och om tiden tillåter kommer det vara möjligt att ställa frågor direkt till Europaparlamentarikerna. Länk till evenemanget.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länk till evenemanget på Facebook.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Bjud gärna in utomstående personer som du tror är intresserade av att lyssna på samtalet.