Publicerad 2021-05-24

En ny möteslokal byggs

Färgen på den nya lokalen beskrivs som matt kopparfärg.

Nu är det klart att det ska byggas en ny möteslokal där den gamla sessionssalen låg.

Enligt ett beslut i kommunfullmäktige får den nya byggnaden kosta 40 miljoner kronor. Förutom att Vänersborgs fullmäktige använder lokalen till sina sammanträden är ett avtal klart med regionen om att regionfullmäktige hyr in sig. Möteslokalen beräknas vara klar i september nästa år.

Byggnaden har nu fått bygglov och får i princip samma storlek och form som den tidigare, men fasaden blir i plåt.

– Inredningen blir inte fast, så det går att anpassa lokalen även till andra verksamheter, säger kommunalrådet Benny Augustsson.

Sedan början av 2017 har kommunfullmäktige haft sina sammanträden på andra platser i kommunen, oftast i Festsalen i Folkets hus. Under pandemin har mötena varit digitala.