Publicerad 2021-09-22

Polishundar övar i skolan

Vi har certifierat Torpaskolan för att låta polisens hundar använda lokalen att öva i.

Vänersborgs kommun har flera skolor som redan är certifierade övningsplatser för polisens tjänstehundar- så detta är en fortsättning på vår samverkan med polisen i Fyrbodal. När polisen övar sker det när eleverna inte vistas i skolan, men det är viktigt att känna till att vi idag har ett tätt samarbete med polisen och att tjänstehundar övar i lokalerna.

Kommunen och polisen har samma mål; att skapa en trygg och säker skolmiljö och att vi arbetar brottsförebyggande tillsamman med elever och lärare.

Skolor är väldigt bra miljöer för hundarna att öva i. I lokalerna har det rört sig mycket folk, det finns olika typer av utrymmen som används för olika saker och som är fulla av alla möjliga doftämnen.

När eleverna hade gått hem på tisdagseftermiddagen började polisen förbereda lokalerna för övning. Hundarnas uppgift var att upptäcka narkotika eller vapen. Doftspår av narkotikapreparat och krutrester placerades ut på olika ställen för att få en bra övning för hundförarna tillsammans med sina hundar.