Publicerad 2021-09-23

Krisberedskapsvecka

Den 27 september – 3 oktober genomförs Krisberedskapsveckan i Sverige. Även i Vänersborg uppmärksammas den på olika sätt.

Den 28 och 29 september kl. 11-13 möter du representanter för Vänersborgs kommun, Civilförsvarsförbundet och Röda korset vid scenen i Gågatekrysset. Där kan du ställa frågor, få broschyrer eller komma med tips på hur vi kan bli bättre på att möta kriser.

Civilförsvarsförbundet delar ut vykort och broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”. Röda korset visar hjärt- och lungräddning och berättar hur man kan engagera sig i deras förening.

Biblioteken i Vargön, Frändefors och Brålanda har gjort små utställningar och tagit fram passande litteratur.

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig.

Det finns tre återkommande mål med Krisberedskapsveckan:

• att fler privatpersoner reflekterar över hur de kan lösa vardagen vid kris och krig
  • att fler privatpersoner skaffar sig en egenberedskap
  • att den lokala riskkommunikationen utvecklas.

Mer information om veckan hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster