Publicerad 2021-11-25

Polisen ökar närvaron

Annalena Levin och Jenny Wester hälsade de nya poliserna välkomna till Vänersborg.

Polisen ökar sin närvaro i Vänersborg rejält. Två hela turlag utgår från polishuset och är redo att ingripa dygnet runt.

Sedan tidigare har det i polishuset i Nordstan funnits personal som jobbat med IT, forensiker, trafikpoliser, bedrägeri och kansli.

Nu utökas alltså den styrkan med poliser inom ingripandeverksamheten.

- Det känns tryggt att ha er här, det kommer att märkas att det finns fler poliser i vår kommun. Jag är glad och stolt över att ni är här, sa kommunfullmäktiges ordförande Annalena Levin och överräckte några gåvor från kommunen vid en ceremoni i polishuset.

Polisen och Vänersborgs kommun har samma mål - att öka tryggheten och minska brottsligheten.

- Polisstationen i Vänersborg är en väl fungerande polisstation och kommer nu att bli synnerligen levande. Det är över tio år sedan det fanns poliser i treskift som utgick från polisstationen i Vänersborg. Det är två turlag som jobbar treskift under dygnets alla timmar, säger Jenny Wester, lokalpolisområdeschef för Östra Fyrbodal.

- Dessutom har vi tolv nyutexaminerade polisassistenter till Östra Fyrbodal och det är ett mycket välkommen tillskott som kommer invånarna till gagn, säger Jenny Wester nöjt.

Just nu pågår en del ombyggnation i huset och nästa år räknar man med att en ny reception står klar.

- Vår kontakt med lokalpolisområdet är bra och vi känner att den kommer bli ännu bättre över tid. Det blir fler brottsutredare och fler poliser som arbetar i yttre tjänst under fler av dygnets timmar i vår kommun. Det gör att vi från kommunens sida kan prata med poliser som har en lokalkännedom om problem och lösningar på ett effektivt sätt, som gynnar våra medborgare och ger dem en bättre service, säger Per Edensvärd, kommunens säkerhetssamordnare.