Publicerad 2022-05-10

Bostadsministern besökte Vänersborg

Vänersborg och Elisabeths Port på Edsvägen fick under gårdagseftermiddagen besök av bostadsminister Johan Danielsson.

Måndagen den 9 maj besökte bostadsminister Johan Danielsson (s) Vänersborg för en titt in i det 15 våningar höga Elisabeths Port. Johan Danielsson fick tillfälle att besöka både den gemensamma takterrassen och en lägenhet som tillfälligt inretts till ett mötesrum. Gunnar Johansson, vd för AB Vänersborgsbostäder och byggföretaget MVB:s platschef Jörgen Palm berättade om nybyggnationen. Därefter blev det en rundvisning på byggarbetsplatsen.

- Det kändes förstås roligt att bostadsministern besökte Vänersborg. Det har skett en hög bostadsexpansion de senaste åren i Vänersborg. Vår stad växer både på bredden och nu också på höjden med AB Vänersborgsbostäders satsning på 15 våningar höga Elisabeths Port. Det ville vi gärna visa upp och berätta om, säger Benny Augustsson, kommunstyrelsens ordförande.

Samtalet kom bland annat att präglas av utmaningarna med att hitta material och allt dyrare materialpriser efter både en pandemi och en krigssituation i Europa.

- Det jag tar med mig från besöket är framför allt hur förutsättningarna och utmaningarna ser ut för att en sådan här byggnation ska äga rum och hur det fungerar i praktiken i Vänersborg. Förutsättningarna för nybyggnation skiljer sig åt i olika delar av landet och det är viktigt för mig att ta mig ut och förstå utmaningarna, säger Johan Danielsson.

Bostadsminister Johan Danielsson och kommunalråd Benny Augustsson tittar ut på utsikten genom ett fönster.