Publicerad 2022-08-22

Vi uppmärksammar ukrainska självständighetsdagen

Den 24 augusti firas varje år den ukrainska självständighetsdagen, så också i Vänersborg.

Den ukrainska självständighetsdagen är en allmän helgdag i Ukraina och har firats sedan 1991 till minne av Ukrainas självständighetsförklaring. I år blir firandet annorlunda i och med Rysslands invasion av Ukraina, men runt om i Sverige kommer kommuner och regioner att uppmärksamma den här dagen med bland annat flaggning. Så även Vänersborgs kommun.

- Vänersborg kommun uppmärksammar självständighetsdagen med att flagga med den ukrainska flaggan utanför kommunhuset den 24 augusti. Det känns viktigt och angeläget att visa vårt stöd för Ukraina som självständig stat och dess befolkning, men också att visa att demokrati och mänskliga rättigheter är en självklarhet för oss, säger kommunstyrelsens ordförande Benny Augustsson (S).