Publicerad 2022-09-14

Ny utbildning till Campus Dalsland

Hösten 2024 startar Högskolan Väst Sjuksköterskeutbildning 180 hp, på Campus Dalsland.

Därmed är de först med att erbjuda en flerårig utbildning på plats i Bengtsfors, en satsning som bidrar till att lösa den kompetensbrist som finns inom hälso- och sjukvården. Behovet av utbildad vårdpersonal är mycket stort och detta ger boende i Dalsland en möjlighet att kunna utbilda sig i sin närhet. Det handlar om 8–10 platser och efterfrågan är redan hög.

Satsningen är början på en långsiktig samverkan mellan Högskolan Väst och Campus Dalsland och kan genomföras med hjälp av medel från Utbildningsdepartementet för decentraliserade vårdutbildningar.

Campus Dalsland drivs i samverkan mellan Dalslandskommunerna Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud, Vänersborg och Åmåls kommun med stöd från Regionala utvecklingsnämnden i Västra Götaland.

Läs mer hos Campus Dalsland Länk till annan webbplats.