Hoppa till innehåll

 

Praktiska verksamheter

De praktiska verksamheterna erbjuder arbetsuppgifter i ett utredningssyfte. En placering i någon av verksamheterna sker på initiativ av en arbetskonsulent som antingen arbetar i väglednings- eller etableringsuppdraget. Insatserna syftar till att ge personer, som inte kommit in på eller som förlorat kontakten med arbetsmarknaden, en meningsfull arbetsuppgift och ett individuellt stöd som ger möjlighet till inträde på arbetsmarknaden. Personer som är aktuella för att delta i verksamheterna är de som till exempel varit långvarigt arbetslösa och/eller har funktions- eller arbetshinder av olika slag.

En deltagare placeras vanligtsvis i tre månader i verksamheten. Tiden kan sedan både förlängas och förkortas. Under placeringen arbetstränar samtliga deltagare och observeras av arbetsledaren, som sedan dokumenterar framsteg och utmaningar.

I verksamheterna arbetar totalt fyra stycken arbetsledare som ansvarar över sina respektive verksamheter.

Klicka på verksamheterna nedan för att läsa mer.

Café & Butik - Kom in

Café & Butik Kom in är två verksamheter inom AME som delar samma ingång och lokal. Verksamheterna är de enda på AME som är öppna för allmänheten och tar emot betalande kunder.

Café & Butik är kontantlösa och tar endast emot kort- och swishbetalning.

Café

Den största arbetsuppgiften i caféet är att baka och tillaga både kalla och varma maträtter. Här kommer deltagaren få vara med och baka ifrån grunden utifrån olika recept; bland annat kakor, bullar, tårtor, pizzor, sallader, wrap och våfflor. Deltagaren får arbeta med livsmedelshygien och egenkontroll samt enklare lokalvård.

Andra arbetsuppgifter deltagaren kan medverka i är kring service; att kommunicera med kunden och erbjuda något gott att äta och sedan hantera kassan med både swish- och kortbetalning.

Caféet arbetar även mycket med fikabokningar till olika möten i huset samt att det kommer beställningar även från externa kunder.

Besök gärna facebooksidan för café & butik. Länk till annan webbplats.

Butik

I butiken har deltagaren möjlighet att, som i caféet, möta kunden och kommunicera och svara på eventuella frågor och hantera kassan med både swish- och kortbetalning. Arbetet i butiken är främst kring möblering och prissättning och det är något deltagaren har möjlighet att vara med och påverka och lära sig kring.

Butiken samarbetar med övriga verksamheter i huset då försäljningen består av både renoverade och nytillverkade möbler.

Besök gärna facebooksidan för café & butik. Länk till annan webbplats.

Remöblera

I Remöblera får deltagaren vara med och återbruka och cirkulera möbler som för tillfället inte används i kommunens verksamheter. Här finns möjlighet att medverka i hela kedjan från det att möblerna hämtas in från olika verksamheter i kommunen till att en bedömning görs över vad som behöver justeras, för att sedan gå vidare ut mot fortsatt försäljning.

Arbetet med möblerna innehåller allt från transporter, stabilisering, klädseltvätt, övrig rengöring, kontroll av funktion, fotografering samt att lägga ut dem till försäljning på Remöbleras sida på kommunens interna nät. Remöblera samarbetar med övriga verksamheter i huset gällande renovering och försäljning av möbler.

Arbetsuppgifterna i Remöblera är stundtals ganska fysiskt krävande då en del möbler är stora och tunga.

Remöblera använder tre försäljningsvägar;

  • Remöblera's sida på kommunens intranät där man kan köpa tillbaka sina (eller andras) renoverade möbler och inventarier till sin verksamhet.
  • Butik Kom in (klicka här Länk till annan webbplats.), som är en annan verksamhet på AME, där även privatpersoner kan komma och handla.
  • PS auction, en auktionssida på internet.

Tapetserarverkstad

Text

AME Produktion

Text

Snickeri

Text

Måleri

Text

Biltvätt

Text

Matt- & tvättservice

Text

KONTAKT

Vänersborgs kommun
Arbetsmarknadsenheten
Utredning

Besöksadress
Östra vägen 5

Kontakt
Receptionen
0521-72 13 00

Enhetschef
Mikael Werner
0521-72 13 83
mikael.werner@vanersborg.se


Kundadress
Café & Butik

Regementsgatan 18

Öppettider
Måndag - fredag
08:30 - 15:30

Telefon Café
0521-72 12 81

Facebook - Café & Butik
Tryck här för att komma till facebooksidan Länk till annan webbplats.


Kontaktpersoner

Arbetsledare

Café & Butik
Susann Eriksson
0521-72 19 52
susann.eriksson@vanersborg.se

Remöblera, tapetserarverkstad, AME produktion
Anton Andersson
0521-72 19 00
anton.andersson@vanersborg.se
Biltvätt, tvätt- & mattservice
Jacqueline Lundström
0521-72 2456
jacqueline.lundstrom@vanersborg.se

Snickeri & Måleri
Tomas Rosenberg
0521-72 13 73
tomas.rosenberg@vanersborg.se