Hoppa till innehåll

 

Café & Butik Kom in

Café & Butik Kom in är två verksamheter inom AME som delar samma ingång och lokal. Café & Butik är öppna för allmänhetens kunder och välkomnar stora som små. Vi är kontantlösa och tar just nu endast emot swishbetalning. Vi väntar på nya kortterminaler och kommer snart igen kunna ta emot kortbetalning.

I verksamheterna arbetar ett antal personer med bland annat arbetsträning under både kortare tidsperioder och något längre anställning. Ansvarig på plats är Arbetsledaren ihop med minst en anställd instruktör som stöttar upp med handledning och instruerande pedagogik.

Café och Butik finns för dig som har ett intresse av och vill lära dig mer kring bland annat arbeten inom service och kundbemötande, prissättning och möblering, livsmedelshygien, bakning, dekoration och kassahantering.

Café

Delar av caféets sortiment

I caféet handlar service om att erbjuda kunden en god smörgås, en bit smörgåstårta, en tårtbit eller en bulle. Du kommer få arbeta med att baka produkter ifrån grunden utifrån pedagogiska recept, att träna på din fingertoppkänsla i skapandet och ditt estetiska sinne för att kunna locka kunden med något som tilltalar ögat. Du kommer få möjlighet att utveckla din nyfikenhet att prova något nytt och att ta egna initiativ i din egen framgång.
En stor del av arbetet i ett café är livsmedelshygien och egenkontroll, detta är något du kommer att få lära dig grunden i.

Kommunikation är en annan aspekt som caféet kommer kunna hjälpa dig att arbeta mer med, att både kommunicera med kunder kring beställningar och vid kassaapparaten, men även med dina medarbetare. Kommunikation är nyckeln i ett bra samarbete, både när det gäller att träna på svenska språket och att skapa goda relationer.

Butik

Delar av butikens sortiment

I butiken handlar service om att uppmärksamma kunden och gå fram och hälsa, fråga om kunden behöver hjälp och i annat fall hålla sig i bakgrunden och avvakta. Du får här öva på mer kommunikation, att svara på kundernas eventuella frågor eller förmedla dem vidare till ansvarig arbetsledare. Du kommer få lära dig mer kring möblering och utsmyckning, att vara delaktig i att bestämma om färg på målade möbler, val av tyg, och beslut kring vad som ska säljas i butiken.
Du kommer att få lära dig tänket kring prissättning, både utifrån materialkostnad men också utifrån marknadsvärdet. I både produktval och prissättning har du möjlighet att våga testa nya saker, våga chansa och sen våga justera i efterhand.

Kassahanteringen är en annan viktig aspekt i butiken, där du kommer få prova slå in priser i kassan, ibland större summor, och välja kategori och registrera på rätt vara. Du kommer här, likt caféet, lära dig hantera swish- och kortbetalning.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
Arbetsmarknadsenheten

Besöksadress
Resurshuset
Östra vägen 5

Kundadress till Café & Butik
Regementsgatan 18

Öppettider
Måndag - fredag
08:30 - 15:30

Telefon Café
0521-72 12 81

Facebook
Tryck här för att komma till facebooksidan Länk till annan webbplats.

Kontaktperson
Arbetsledare
Susann Eriksson
0521-72 19 52
Tryck här för att skriva mail