Hoppa till innehåll

Medarbetarna berättar

Anita Svanberg, undersköterska

"Jag får hjälpa till med livet"

Jag älskar att mitt jobb är så flexibelt. Den ena dagen kan jag arbeta på ett boende och den andra i hemtjänsten. Det gör att jag hela tiden lär mig nytt och får en möjlighet att göra skillnad i människors liv.

Bland det bästa jag vet är att se hur det tänder sig i ögonen när jag ger dem stöd, att jag kan betyda så mycket för människor man inte känner. Jag får verkligen en chans att hjälpa till med livet. Det gör att jag har roligt på jobbet nästan varje dag!

Sufyan Kadhim, enhetschef

"Bästa investeringen jag kan göra på samhällsnivå"

De inspirerande berättelserna om flyktingarnas beslutsamhet och styrka i händelse av tragedier, ger mig mening och hopp. Deras upplevelser inspirerar och berör alla. Jag är övertygad om att ett gott arbete med integration och etablering är den bästa investeringen jag kan göra på samhällsnivå.

Mitt brinnande intresse och engagemang för flyktingfrågor, mänskliga rättigheter, både på lokal och internationell nivå, bygger på min bakgrund som flykting till Sverige och de erfarenheter jag burit med mig från Irak. Beslutet att välja yrkesområde föll sig ganska enkelt efter att jag bestämt mig inom vilket område jag kunde bidra mest.

För mig är flyktingmottagningen och Integrationscenter i Vänersborg kommun den ultimata arbetsplatsen för mig för att göra en betydande och hållbar förändring för barn och vuxna i det nya landet. Kommunen som arbetsgivare ger mig möjligheten att göra skillnad genom mitt engagemang, samtidigt utvecklas och känna trygghet på arbetsplatsen.

Christopher Holgersson, 3 D - grafiker

"En stor anledning till att jag trivs så bra är mina kollegor och friheten i arbetet"

Jag brinner för det visuella och utmanande skapande processerna. Därför har jag valt att jobba som 3D-grafiker.

Jag älskar att jag har stor frihet att planera mina arbetsuppgifter som jag vill och får arbeta tillsammans både på min arbetsplats, med andra i våra förvaltningar och nationellt. Det gör att jag har många varierande arbetsuppgifter och får skapa tillsammans med andra.

Kollegorna är en viktig del för att jag ska trivas på min arbetsplats och gänget här på Kart- och geodata är en av de största anledningarna till varför jag trivs väldigt bra idag.

Anna Kimstål, naturvårdare

"När jag tar på mig arbetskläderna känner jag stolthet"

För mig är en friskfaktor att jag känner yrkesstolthet. När jag tar på mig arbetskläderna representerar jag någon. Det handlar om tillhörighet och att få känna sig som en del av något. Är härligt på jobbet då man kan vara sig själv och skämten haglar på dagarna.

Vissa dagar vet jag inte på morgonen vad som ska göras, med vem eller var. Alltid spännande när arbetsledarna berättar hur dagen kommer se ut. Man kan bara säga att det blir svårt att få tråkigt och alltid finns det någonstans man kan utvecklas. Både i sig själv och som grupp. Det är nog det roligaste! 

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se