Hoppa till innehåll

 

Våghalsar till Vänersborg

– Trygghet i all ära, säger ingenjör Marina Karlsson, men det roligaste med mitt jobb är att det finns utrymme att få vara modig. Göra saker på annorlunda sätt, tänka nytt och utmana sig själv.

Marina är lantmäteriingenjör i botten och gick direkt från skolbänken till
Gatuenheten för åtta år sedan. Från och med årsskiftet blir hon chef för parkavdelningen.
– Vi har tre ledord for ledarskap som genomsyrar hela organisationen, berättar Marina. De är hållbar, kommunikativ och modig! Det är det sista som är det riktigt spännande tycker jag, för jag tror att den där nyfikenheten och äventyrslusten som lockar till ingenjörsyrket, måste få komma fram när man jobbar också. Det utvecklar både en själv och verksamheten.

Regionen söker nu med ljus och lykta efter flera driftiga ingenjörer som lockas av utmanande arbetsuppgifter, flexibla villkor och ett omväxlande jobb där ingen dag är den andra lik. Utvecklingsmöjligheterna är många och sammanhållningen stor.
– De ser medarbetare och försöker utveckla och lyfta fram potentialen i alla, understryker Marina som själv fått möjligheten att gå ett internt karriärprogram i kommunen.

En utmanande rondell
Som exempel på hur traditionella arbetsuppgifter gärna får stöpas i innovativa former, berättar Marina om ett av sina senaste projekt – en oortodox cirkulationsplats mitt i stan.
– När man tänker på rondeller brukar det ju mest handla om gräsbelagda eller stensatta ytor, säger hon. Men rent historiskt har det varit en bondgård just här, och kossorna fick faktiskt flytta på sig för exploateringen. Så det tog vi fasta på. Vår rondell har därför byggts upp kring en miniatyrbondgård i trä: två kossor, ett bostadshus, en ladugård, ett utedass och ett uthus. Vi har precis fått upp den lilla julgranen med belysning, och det har blivit otroligt uppskattat. Det krävdes inte så lite mod för att genomföra ett sådant projekt, och det har varit så himla roligt, avslutar Marina.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se