Hoppa till innehåll

 

Digital introduktion uppmärksammas nationellt

Kommunen uppmärksammas nationellt för att vi introducerar nya medarbetare digitalt.

Den 29 november var personalchef Anna Johannesson och utvecklingsledare Jozephine Hermansson på Magnet Awards - SM i employer branding och jobbkommunikation i Stockholm och tog emot ett hedersomnämnande i kategorin "digital förflyttning". Ett samarbete mellan Personalkontoret och Kart- och Geodata där Christopher Holgersson varit en möjliggörare.

Juryns utlåtande: "Med sin digitala onboarding spränger Vänersborg ramarna för hur en kommun kan presentera sig som arbetsgivare. Dessutom lyckas man förmedla kultur och glädje samtidigt som man enkelt visualiserar hur man bygger en" vi-känsla" och samarbetar över gränserna. Att Vänersborg genomför detta radikala grepp med egna resurser och medel gör detta extra imponerande. I en tävlingskategori med stenhård konkurrens och delvis oenig jury nådde bidraget inte hela vägen till medalj, men alla var överens om att lyfta denna lilla kommun med ett hedersomnämnande"

Introduktion med kvalité

Prova vår digital introduktion

Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en kvalitativ introduktion direkt vid start! Introduktionen innehåller informativa filmer om bland annat organisationen, vad medarbetare ska göra om de blir sjuka, vilka utvecklingsmöjligheter som finns och vilket ledarskap de kan förvänta sig när de startar. Introduktionen finns i en version för chefer och en för andra medarbetare.

Här kan du göra vår introduktion, när introduktionen är slutförd, testa dina kunskaper och få ett diplom. Är kanske du vår framtida medarbetare?länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Missa inte heller Välkommenträffen

Kommunen värnar även om det personliga mötet och erbjuder också alla nyanställda en Välkommenträff. En dag tillsammans med organisationens ledning och verksamhetsrepresentanter, fylld med information om bland annat kommunens struktur, verksamheter och visioner. Här får medarbetarna ett ansikte på kommundirektören, kommunalråden och några representanter från kommunens verksamheter, och missa inte den mycket uppskattade guidade turen runt Vänersborg.

Ersätter inte verksamhetens introduktion

Alla medarbetare får självklart sockså en introduktion på den närmaste arbetsplatsen. Den digitala introduktionen och Välkommenträffen är ett komplement för att skapa en gemenskap även över förvaltningsgränserna, för att få hållbara medarbetare som förstår sin del i den större helheten och fortsätta förmedla kvalité till Vänersborgarna i livets alla skeden, genom sina betydelsefulla arbeten!

Vi vill att medarbetarna ser det som en självklarhet att
göra vår vision till verklighet:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se