Hoppa till innehåll

 

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Bli stödfamilj

Personligt stöd och omsorg

Vill Du göra skillnad? Är du intresserad av andra människor? Har du intresse och engagemang för barn och ungdomar med funktionsnedsättning? Har du en stabil livssituation och kraft över?Personligt stöd och omsorg söker stödfamilj åt barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Din arbetsuppgift

Att vara stödfamilj innebär att ni/du tar emot ett barn/ungdom med funktionsnedsättning i hemmet cirka en helg per månad och ofta extra tid i samband med lov/sommar.

Insatsen är korttidsvistelse i form stödfamilj, enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade LSS. Barnet/ungdomen har någon form av intellektuell, fysisk eller psykisk funktionsnedsättning.

Kvalifikationer

En stödfamilj kan se ut på olika sätt, ni kan leva som par eller ensamstående, ha egna barn eller inte, bo i stan eller på landet. Olika familjer behövs, eftersom barnen är olika. För att bli stödfamilj krävs att du har en stabil och trygg social situation där alla i familjen är överens om att dela med sig. Intresse och engagemang för barn och ungdomar med funktionsnedsättning är en förutsättning för uppdraget. Det ses som positivt om ni har tidigare erfarenhet inom området. Vid anställning kommer arbetsgivaren begära utdrag ur kronofogde-, belastnings- och misstankeregistret, socialregistret och från försäkringskassan.

Som stödfamilj erhåller man ekonomisk ersättning, enligt rekommendationer från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Stödfamiljer sökes!

Vi söker efter dig/er som vill ta emot ett barn med funktionsvariation i ditt/ert hem ett par dygn i månaden. Oavsett hur din familj ser ut; familj med barn eller utan barn, sambo eller ensamhushåll, du kan bli stödfamilj.

Just nu letar vi efter stödfamiljer utan egna yngre barn som kan erbjuda en trygg stödfamiljsvistelse för:

  • En 14-årig kille med intresse för matlagning, bada på badhuset och att spela tv-spel. Allergisk mot pälsdjur. Cirka 4 dygn per månad.
  • En 13-årig tjej med intresse för dataspel, gillar att teckna och baka. Tycker om djur speciellt hundar. Cirka 4 dygn per månad.

Stödfamiljer får stöd och handledning efter behov. Ersättning utgår i form av arvode och omkostnads-ersättning, enligt SKR:s (Sveriges Kommuner och Regioner) riktlinjer.

Mer information

Hör av dig snarast möjligt till mig för mer information och om vad uppdraget innebär.

Verksamhetsledare Linda Gläntegård
Telefon: 0521-72 21 42
E-post: linda.glantegard@vanersborg.se

KONTAKT

Personligt stöd och omsorg

Verksamhetsledare
Linda Gläntegård
Telefon:
0521-72 21 42
Epost:
linda.glantegard@vanersborg.se

Besöksadress:
Folkets hus, plan 3
Kungsgatan 15, Vänersborg

Postadress:
Vänersborgs kommun
Socialförvaltningen
462 85 Vänersborg

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
social@vanersborg.se