Hoppa till innehåll

 

Bli stödfamilj

Personligt stöd och omsorg

Vill Du göra skillnad? Är du intresserad av andra människor? Har du intresse och engagemang för barn och ungdomar med funktionsnedsättning? Har du en stabil livssituation och kraft över?Personligt stöd och omsorg söker stödfamilj åt barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Din arbetsuppgift

Att vara stödfamilj innebär att ni/du tar emot ett barn/ungdom med funktionsnedsättning i hemmet cirka en helg per månad och ofta extra tid i samband med lov/sommar.

Insatsen är korttidsvistelse i form stödfamilj, enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade LSS. Barnet/ungdomen har någon form av intellektuell, fysisk eller psykisk funktionsnedsättning.

Kvalifikationer

En stödfamilj kan se ut på olika sätt, ni kan leva som par eller ensamstående, ha egna barn eller inte, bo i stan eller på landet. Olika familjer behövs, eftersom barnen är olika. För att bli stödfamilj krävs att du har en stabil och trygg social situation där alla i familjen är överens om att dela med sig. Intresse och engagemang för barn och ungdomar med funktionsnedsättning är en förutsättning för uppdraget. Det ses som positivt om ni har tidigare erfarenhet inom området. Vid anställning kommer arbetsgivaren begära utdrag ur kronofogde-, belastnings- och misstankeregistret, socialregistret och från försäkringskassan.

Som stödfamilj erhåller man ekonomisk ersättning, enligt rekommendationer från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Kontakta verksamhetsledare LSS

Välkommen att kontakta verksamhetsledare Linda Gläntegård,
för mer information om vad uppdraget innebär.

Är du intresserad? 
Länk till intresseanmälan - E-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

KONTAKT

Personligt stöd och omsorg

Verksamhetsledare
Linda Gläntegård
Telefon:
0521-72 21 42
Epost:
linda.glantegard@vanersborg.se

Besöksadress:
Folkets hus, plan 3
Kungsgatan 15, Vänersborg

Postadress:
Vänersborgs kommun
Socialförvaltningen
462 85 Vänersborg

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
social@vanersborg.se