Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-06-19

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Företagsbesök - Fiorina

I snart 10 år har butiken Fiorina funnits på gågatan i centrala Vänersborg. Det som 2008 startade som en mindre hälsokostbutik är idag en kombinerad kläd- och livsstilsbutik med en dygnetruntöppen webbshop.

När man kliver innanför dörren hos Fiorina på Edsgatan får man känslan av att man hamnat i två butiker.

- Det är precis så vi vill att kunden ska känna. Att här finns både mode, hälsa och skönhet, säger Anna Bergström som äger butiken.

Två butiker blev en
Att butiken har två inriktningar har lite med slumpen att göra. Anna startade för nio år sedan med en hälsokostbutik och när klädbutiken som låg vägg i vägg skulle lägga ner bestämde sig Anna för att även börja med kläder.

- Jag ville absolut inte ha en tom lokal vägg i vägg med min. Det skulle inte gynna min verksamhet. Sedan har jag alltid haft ett intresse för kläder, så det passade väldigt bra, fortsätter Anna.

Sagt och gjort. Väggen mellan butikerna togs ner och det blev en gemensam lokal och ett gemensamt varumärke.

Jobbar även med e-handel

En viktig ingrediens i Fiorinas sortiment är den ekologiska inriktningen och många kunder kommer långväga för att handla. Förutom den fysiska butiken finns Fiorina även online via en webbshop som idag står idag för 15 % av omsättningen. För att nå nya kunder arbetar Anna aktivt med marknadsföring via bland annat nyhetsbrev, Facebook, men också genom traditionella annonser och modevisningar i centrum.

Viktigt med utveckling i centrum
Som butik har de lite kontakt med kommunen, men Miljö och Hälsa gör årliga kontroller eftersom de säljer hälsokost. En kontakt som Anna tycker fungerar bra.

Att centrum fortsätter att utvecklas är förstås viktigt för butiken. Det Anna hör kunderna efterfråga i centrum är bland annat en butik med teknikprylar, ungdomskläder och fler kvällsöppna fik.

Vill ditt företag ha besök av oss?
Kommunen gör löpande företagsbesök i syfte att öka dialogen och hålla oss ajour med företagens villkor och utmaningar. Vill ditt företag också ha ett besök av oss? Skicka en intresseanmälan till naringsliv@vanersborg.se

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se