Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-09-08

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Företagsbesök

Vem ser till att broarna är säkra att åka på i vårt område? Vårt senaste företagsbesök ägde rum hos SMJ Entreprenad i Väne-Ryr.

Namnet SMJ står för Sven Magnus Joelsson, som grundade företaget 2009 i Brålanda och i november 2016 gick flyttlasset till Väne-Ryr.
- Att vi valde Väne-Ryr beror mycket på läget. Vi jobbar i Älvsborg, Bohuslän och Dalsland och då hamnar vi mer centralt i vårt arbetsområde och det är lätt att ta sig in och ut till 44:an. Vi köpte befintliga lokaler som vi delvis hyr ut till andra företag och vi har byggt ett nytt kontor till oss själva, säger Magnus.

I dag sysselsätter företaget 22 anställda och det färska bokslutet visar en omsättning på 41 miljoner. I takt med att företaget har växt så har också Daniel Torpenlind och Marcus Joelsson kommit in som delägare. Marcus berättar att de i huvudsak sysslar med drift och underhåll av broar där Trafikverket är beställare. Det handlar bland annat om att kontrollera, tvätta, laga och måla cirka 1 100 broar!

Ytterligare en verksamhetsgren är att byta ut och bygga rörbroar. Dessa är från 2 till 6 meter i diameter och görs på helentreprenad.

Inför framtiden känner de att verksamheten behöver breddas och nyligen har de startat en gren inom byggnation.

- Här har vi en blandning av kunder som tillexempel villaägare, bostadsrättsföreningar, företag eller kommuner. Det innebär också en stor variation av uppdrag. Det kan vara nybyggnation, renoveringar eller anläggning av lekplatser och utomhusgym, säger Michael Hjelm som är ansvarig för byggdelen.

Vill ditt företag ha besök av oss?
Kommunen gör löpande företagsbesök i syfte att öka dialogen och hålla oss ajour med företagens villkor och utmaningar. Vill ditt företag också ha ett besök av oss? Skicka en intresseanmälan till naringsliv@vanersborg.se

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se