Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-11-13

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Företagsbesök TIAB

Timmy Åsberg, Jan Möller, Joakim Bjarnell och Ryan Wiley.

Då var det dags för företagsbesök igen. Denna gång besökte vi TIAB Maskinuthyrning i Stärkebo som drivs av Jan Möller tillsammans med sonen Alexander Möller.

TIAB är företaget som nischat in sig på maskinuthyrning till såväl företag och offentlig verksamhet som privatpersoner. Kunderna finns runtom i Västsverige men även en del i Stockholm.

- Just nu byggs det väldigt mycket. Det innebär att vi har en hel del att göra, säger Joakim Bjarnell som är depåchef i Vänersborg.

Från truckar och liftar till byggbodar och verktyg
TIAB har två depåer - en i Vänersborg och en i Trollhättan (som öppnade i år). På båda ställena finns såväl verkstad som butikslokal. Men framförallt – två rejäla maskinparker med truckar, liftar, byggmaskiner och inte minst byggbodar.

- Det vi hyr ut allra mest är liftar. Men också en hel del byggbodar. Just nu är det ett års leveranstid på nya bodar så det är väldigt efterfrågat, säger Jan.

Åtta anställda med olika inriktningar
Företaget består idag av åtta personer med olika inriktningar. Gemensamt för alla anställda, oavsett roll är att man måste ha god maskinkunskap för att kunna serva maskinerna. Men också bra koll på alla verktyg som finns på ett bygge.

- Vi måste kunna ge kunden allt! Både i form av rätt maskiner, verktyg och kunskap. Att anlita en hantverkare kostar ofta mer än hyran av själva liften. Därför är det jätteviktigt att vi kan vår sak så att kunden får rätt verktyg, vid rätt tid. Annars står man där med fel maskin och en dyr hantverkare som inte kan fullfölja sitt jobb, fortsätter Jan.

På frågan om hur man arbetat med rekrytering svarar Jan att det nästan alltid sker via kontakter och att det allra viktigaste för att hålla servicenivån trots allt är rätt inställning och attityd.

Från Holmen till Stärkebo
Depån i Vänersborg har inte alltid legat i Stärkebo. Hit flyttade man 2010 och både Joakim och Jan är nöjda med det strategiska läget längst E45:an. Grunden till det som idag är TIAB (Truck och industrimaskiner i Vänersborg AB) startade redan 2003. År 2008 drog Jan igång på Holmen.

- Allt började med att jag köpte och sålde truckar. Sedan blev det begagnade liftar. På den tiden var det inte utbrett på samma sätt med maskinuthyrning. Jag började hyra ut till grannföretagen på området och på den vägen är det, avslutar Jan.

Vill ditt företag ha besök av oss?
Kommunen gör löpande företagsbesök i syfte att öka dialogen och hålla oss ajour med företagens villkor och utmaningar. Vill ditt företag också ha ett besök av oss? Hör av dig till oss på Näringslivskontoret så bokar vi in ett besök!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se