Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-12-05

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Företagsbesök Centralen

Har du inte redan lagt märke till den nya byggnaden längs 45:an vid Trestad center, lär du inte missa den nästa gång du passerar. I det 4500 kvadratmeter stora huset huserar Centralen sedan slutet av oktober. Här har man byggt en rejäl omlastningscentral och kontorsytor för ett trettiotal anställda.

”Perfekt läge för logistik och transporter”
Transport- och logistikföretaget Centralen bildades för snart 10 år sedan. Företaget är resultatet av en sammanslagning mellan Trollhätteåkarnas Last AB (T-last) och LBC Vänersborg AB. Centralen ägs idag av drygt 80 åkerier som också är transportörer i bolaget. Fram tills nyligen har man varit stationerade i Trollhättan men byggnationen av den nya anläggningen på Trestad Center har varit på gång sedan ett par år tillbaka.
– Nu får vi ett läge mitt i Trestad som är perfekt för logistik och transporter. Vi har fått ett fantastiskt fint stöd av Vänersborgs kommun i samband med byggnationen. Jättekul, säger Johan Carlén, VD för centralen.

Entreprenad största affärsområde just nu
För många är Centralen kanske mest känt för sitt distributionsarbete med t.ex. paket- och matleveranser. Företaget har idag ett 70-tal distributionsbilar i olika storlekar, och i den nya omlastningscentralen sker full aktivitet kvälls- och nattetid. Då lastas godset om för att skickas ut igen på morgonen. Distribution- och omlastningen är dock enbart en del av verksamheten. Centralen har fem affärsområden, där bygg och anläggning just nu är det största. Anläggningsjobben kan vara allt från dränering av villatomter till större schaktarbeten åt företag.
– Det byggs ju oerhört mycket just nu, så anledningen är naturlig, fortsätter Johan.

Brist på behörig arbetskraft stor utmaning
En stor utmaning i transportbranschen just nu är helt klart att hitta utbildad personal, menar Johan. Chaufförer med C-körkort är allra svårast.
– De nya kraven på yrkeskompetensbevis, med allt vad det innebär i form av tid och pengar, gör att många struntar i det. Det är ett problem i branschen, avslutar Johan.

Företagsbesök på centralen

Centralens VD Johan Carlén tillsammans med näringslivsutvecklarna Jim Sandin och Ann Nordquist.

Vill ditt företag ha besök av oss?
Kommunen gör löpande företagsbesök i syfte att öka dialogen och hålla oss ajour med företagens villkor och utmaningar. Vill ditt företag också ha ett besök av oss? Hör gärna av dig till någon av oss på Näringslivskontoret.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se