Hoppa till innehåll

Publicerad 2018-02-21

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Företagsbesök Worksystem

Ett takräcke monteras av Jarmo och Jens.

En bit in på Onsjö, på Johannebergsvägen precis bakom Yngves radio, ligger företaget Worksystem vars specialitet är försäljning och montering av inredning till företagsbilar. Det kan vara allt från alkolås och gps:er till hyllor, lådor och skyddsbeklädnader.

Större lokaler gav nya möjligheter
Tidigare höll man till på Tenggrenstorp men sökte efter ny lokal framförallt för att man saknade ett showroom med möjlighet att visa upp produkterna på ett bra sätt.

- Vi har varit i de här lokalerna i ett par månader och är jättenöjda med både läget och lokalen, säger Johan Persson som arbetar som platschef.

Worksystem AB är ett relativt ungt företag som startades 2009. Idag har man totalt 15 anläggningar runtom i Sverige. På plats i Vänersborg arbetar fem personer, men inom kort hoppas de på att bli ytterligare två personer.

- Vi jobbar nästan uteslutande med nya fordon och har ett väldigt starkt behov av bilelektriker som kan svagström. Den kompetensen är inte helt lätt att få tag i, fortsätter Johan.

Haft samarbeten med Arbetsförmedlingen lokalt
Johan har haft flera samarbeten med Arbetsförmedlingen lokalt. Det har lett till att de kunnat ta in personer som hjälpt till med t.ex. administration och enklare sysslor.
- Det har fungerat jättebra, avslutar Johan.

Kundkretsen består av framförallt små och medelstora hantverksföretag men också en hel del bilhandlare. De flesta finns inom en 15 mils radie och många samarbeten sker lokalt i Vänersborg.

Vill ditt företag ha besök av oss?
Kommunen gör löpande företagsbesök i syfte att öka dialogen och hålla oss ajour med företagens villkor och utmaningar. Vill ditt företag också ha ett besök av oss? Hör av dig till Näringslivskontoret så bokar vi in ett besök!

 

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se