Hoppa till innehåll

Publicerad 2018-03-27

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Företagsbesök - Länsförsäkringar Älvsborg

Johanna Svedung arbetar som kontorschef för Länsförsäkringar Älvsborg.

Länsförsäkringar Älvsborg är ett av 23 länsbolag och en av kommunens största privata arbetsgivare med sina drygt 200 anställda. Länsbolaget i före detta Älvsborgs län innefattar 19 kommuner, från Åmål i norr till Svenljunga i söder. De erbjuder sina kunder banktjänster, försäkringar och bostadsförmedling och har också en egen larmcentral.

Fokus på hållbarhet
– Eftersom att vi ägs av våra kunder och jobbar på den lokala marknaden är en av våra viktigaste frågor just nu hållbarhet, säger Johanna Svedung kontorschef på Länsförsäkringar Älvsborg och fortsätter

– Självklart fokuserar vi på vårt miljö- och klimatansvar, men framförallt satsar vi på social hållbarhet genom att förebygga utanförskap i samhället. Det är något som alla vinner på. Dessutom arbetar vi förebyggande när det gäller person- och egendomsskador. Genom att förhindra att skadorna inträffar kan vi inte bara minska det mänskliga lidandet, vi gör också miljön en tjänst.

Mycket av arbetet syns redan i bolagets lokala engagemang inom kommunen. Bland annat stöttar de Polarna, Sommarlyckan och Vänersborgs fotbollsklubbs integrationsarbete. Just nu erbjuds också en gratisutbildning i första hjälpen för småbarnsföräldrar med försäkrade barn samt en utbildning i privatekonomi för elever på gymnasieskolor i syfte att förbättra den ekonomiska kunskapen hos ungdomarna.

Trångbott
Länsförsäkringar Älvsborgs framgång och ständiga utveckling har resulterat i en viss trångboddhet.
– Vår affärsidé är att erbjuda våra kunder tillgång till samtliga tjänster under ett och samma tak och därför behöver vi ha alla samlade, fortsätter Johanna och berättar vidare att det finns planer på att bygga ut under närmaste året.

Framtiden – en utmaning
Johanna beskriver en bransch i förändring.
– Omvärlden förändras och det är vitalt och självklart för oss att hänga med. Det krävs en ständig omvärldsbevakning. Samtidigt som det personliga mötet är viktigt behöver vi samtidigt utveckla nya tjänster med automatiserade lösningar såsom förenklade låneansökningar online. Tjänster som underlättar för kunderna.

Vill ditt företag ha besök av oss?
Kommunen gör löpande företagsbesök i syfte att öka dialogen och hålla oss ajour med företagens villkor och utmaningar. Vill ditt företag också ha ett besök av oss? Hör av dig till Näringslivskontoret så bokar vi in ett besök!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se