Hoppa till innehåll

Publicerad 2018-09-07

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Företagsbesök på CNC Zoner AB

Företaget CNC Zoner AB är en mekanisk industriverkstad och ingenjörsfirma i Vänersborg. CNC zoner AB erbjuder teknisk tillverkning med avancerade bearbetningsmaskiner tillsammans med kompetens och kvalitetskontroll.

De är verksamma inom ett flertal områden så som skärande bearbetning, plåtbearbetning, rörbearbetning och svetsning. Några exempel på vad CNC Zoner tillverkar är delar till robotarmar, maskiner, sjukhusmöbler och mycket annat.

Valde Vänersborg

Ahmed Mohammed är VD och flyttade med familjen från Stockholm till Vänersborg i mars 2016.

- Vi valde Vänersborg för vi hittade ett företag med bra lokaler till vettig hyra i en annons på Blocket. Ahmed är nöjd med lokalerna på Svetsargatan som är stora och ändamålsenliga.

Många kunder från Stockholm

CNC Zoner AB säljer till företag, antingen direkt eller via annat företag,

- Vi arbetar för att ha hög kvalitet, effektivitet och service i toppklass. Nöjda kunder är viktigt! Vi kan till exempel planera produktionen så att kunder kan hämta varor efter hand.

Beredd att investera

Ahmed berättar att företaget har investerat en hel del hittills. Han har färdiga beställningar, men saknar personal för att hinna med att producera.

Svårt att rekrytera

Nu arbetar fem personer i företaget, men Ahmed berättar att han har ett stort behov av att anställa 3-4 personer till med mycket avancerade kunskaper inom svarvning, fräsning och laserskärning etc., men det är svårt att hitta rätt kompetens i Sverige.

- Vi fick tillfälligt hjälp av en nederländsk professor vid installation av en av de avancerade maskinerna. Det är inte många som har tillräcklig kompetens.

Satsar på marknadsföring

Ahmed arbetar med marknadsföring via olika kanaler som mässor, annonser och sociala medier. Som exempel följer 1200 företag CNC Zoner på Linkedin.

Vill ditt företag ha besök av oss?

Kommunen gör löpande företagsbesök i syfte att öka dialogen och hålla  oss ajour med företagens villkor och utmaningar. Vill ditt företag också ha ett besök av oss? Hör av dig till Näringslivskontoret så bokar vi in ett besök!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se