Hoppa till innehåll

Publicerad 2018-09-19

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Företagsbesök hos TCT

Kommunalråden och våra näringslivsutvecklare får information av Stefan Johansson och Daniel Serénus från TCT.

Take Care Trading, TCT, flyttade i år verksamheten från Uddevalla till Vänersborg, eftersom de flesta av företagets anställda bor här. Företaget står på tre olika ben.

1) Import från Kina
Visste du att Lisebergs regnponchos beställs via TCT? Eller paraplyer till Kolmården? Eller de skräckinjagande maskerna på Gröna Lund? Många produkter som säljs av våra stora sportbutikskedjor kommer också den här vägen. Företaget började arbeta med Kina i samband med OS 2006.

2) Produkter till idrottsföreningar
Företaget har avtal med flera sporter, bland andra handboll och innebandy och är Sveriges största leverantör av golvreklam till idrotten. En hel del andra produkter som hjälper idrottsföreningar att exponera
sig finns också i sortimentet.

3) Tryckeri
I somras köpte man Vänersborgsföretaget DS-print. Det är ett tryckeri och TCT ser det som en möjlighet att komma in mer på den lokala marknaden.

Lokaler på Onsjö
Företaget huserar i restaurangskolans gamla lokaler på Onsjö. Stefan Johansson och Daniel Serénus ser flera fördelar. Det är lätt att lasta och lossa varor, gott om P-platser, bra område med möjlighet att expandera. Även närhet till Trollhättan utgör bra möjligheter för bolaget.

Behov av rekrytering
I dag jobbar 5 personer, plus ekonomitjänster, i företaget. De behöver fler säljare, inte nödvändigtvis på heltid och är öppna för att ta in nyanlända och anser att Vänersborg har en jättekapacitet på det området.

Vill ditt företag ha besök av oss?
Kommunen gör löpande företagsbesök i syfte att öka dialogen och hålla oss à jour med företagens villkor och utmaningar. Vill ditt företag också ha ett besök av oss? Hör av dig till Näringslivskontoret så bokar vi in ett besök!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se