Hoppa till innehåll

Publicerad 2018-10-05

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Företagsbesök hos Brålanda snickerifabrik

Efter 51 år på Brålanda snickerifabrik sålde Lennart Larsson verksamheten till Martin Larsson.

I trygga händer

Affären gjordes upp i december förra året. Lennart tycker att det är skönt att företaget har hamnat i trygga händer. Trots rejäl orderstock, gott rykte och avskrivna maskiner tycker båda att bankerna var väl försiktiga när det gällde att underlätta ägarskiftet. På 50-talet köpte Lennarts far rörelsen, som då hette Arvidssons snickeri.

Använder ett speciellt träslag

Företaget tillverkar fönster och verandadörrar. I en tredjedel av produkterna använder de sig av ett träslag som är ganska nytt i Sverige. Det heter Accoya och har unika egenskaper. Det är visserligen något dyrare, men Lennart berättar att det inte ruttnar, inte sväller och inte innehåller några gifter. Därför använder man det gärna i lite mer krävande miljöer, som exempelvis sjöbodar på kusten.

Fyra anställda

Snickeriet har fyra anställda och den senaste anställde har varit där i 25 år. Ett tecken på att man trivs med jobbet! Lennart håller mest till på kontoret numera och när han fasar ut sig själv är det troligtvis läge att rekrytera en ny snickare.

Individuella lösningar

Hälften av kunderna är privatpersoner. Man skissar gärna fram unika lösningar med blyertspenna (!) tillsammans med kunden. Företaget behöver inte marknadsföra sig speciellt mycket, utan bygger
långsiktiga relationer och vet att nöjda kunder skapar nya affärer.

Vill ditt företag ha besök av oss?

Kommunen gör löpande företagsbesök i syfte att öka dialogen och hålla oss à jour med företagens villkor och utmaningar. Vill ditt företag också ha ett besök av oss? Hör av dig till Näringslivskontoret så bokar vi in ett besök!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se