Hoppa till innehåll

Publicerad 2018-10-12

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Åter ett välbesökt Frukostforum

Mingel och nätverkande mellan näringsliv och kommun var två viktiga ingredienser den 11 oktober när näringslivskontoret åter arrangerade ett välbesökt Frukostforum.

På Frukostforum belyser man olika frågor som kan vara intressanta för våra företagare.

Denna torsdag var programmet en fullspäckad mix med Gröna kluster på Nuntorp, jubileumsåret nästa år då Vänersborg fyller 375 år, Bandy-VM och ungdomsföretag. Erik Torstensson var återigen en mycket uppskattad konferencier.

Kommunalrådet Marie Dahlin började med att berätta om att det fortfarande inte är klart hur det politiska styret i kommunen kommer att bli. Hon pratade även om företagsklimatets ranking som Svenskt Näringsliv har tagit fram. Där rankas Vänersborgs kommun på plats 194.

- Det är åter en förbättring sedan året innan, men nu siktar vi på en plats bland topp 100. Kommunen jobbar på att öka förståelsen mellan kommun och företag, samt att ge ännu bättre service till företagen, säger Marie.

- Det är viktigare att mötas och ha dialog än att komma högt i ranking. Vill man ha kontakt med kommunen är det i första hand näringslivskontorets Jim Sandin och Karolin Olsson eller oss kommunalråd man vänder sig till.

Roger och Rickard Johansson berättade om Gröna kluster Nuntorp ekonomisk förening. Nuntorps naturbruksgymnasium lades ner för några år sedan. Nu vill de vill skapa ett levande kunskaps- och utvecklingscenter och landsbygdens mötesplats där stad möter land. Det finns ett stott engagemang för att det åter ska bli verksamhet på Nuntorp, och hoppas bli fler medlemmar.

Jill Stor är regionansvarig berättade om Ung Företagsamhet. De söker coacher åt sina unga företagare. Den 26-27 mars kommer det att vara en stor UF-mässa i Arena Vänersborg. Thea Johansson och Erika Johansson går i gymnasiet och berättade om sina företag som säljer god potatissallad efter ett gammalt tyskt recept, samt personliga presenter.

Ulf Adolfsson från IFK Vänersborg berättade om Bandy-VM som är i Vänersborg i januari/februari nästa år. Då kommer många nationer hit för att spela. Bandy-VM 2013 var en stor succé. Nu är tanken är att evenemanget ska kännas nytt och även erbjuda mycket kultur m.m., och under evenemanget binda ihop centrum och sportcentrum. Företag får gärna passa på att ha stora möten, evenemang och erbjudanden till besökarna. En ny hemsida finns: www.bandy2019.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stefan Leijon är evenemangsansvarig i kommunen och han informerade om att nästa år fyller Vänersborg 375 år. Vi planerar att ordna folkfest och sätta guldkant på våra evenemang. Med ett brett engagemang av kommun, företag och föreningar kan vi hjälpas åt att göra 2019 till ett härligt år!

En överraskning på slutet på Frukostforum var Jonas Torrestad som uppträdde!

Nästa Frukostforum är den 15 november. Håll ögon och öron öppna, snart presenterar vi programmet för denna torsdagsmorgon.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se