Hoppa till innehåll

Publicerad 2018-11-12

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Företagsbesök hos Snäjk

Ägaren till Snäjk.

Tredje gången gillt blev det affär och läge för Mats Ekberg att förvärva Snäjk.

Gjorde upp en affärsplan
När Saab gick i konkurs blev Mats uppsagd som säljare och började fundera på att starta eget i allmänhet och fiskebutik i synnerhet. Efter flera turer fram och tillbaka med den förra ägaren tog Mats över butiken på Holmängen den 1 juni i år.

- Almi har hjälpt mig väldigt mycket i processen. Jag hade gjort upp en gedigen affärsplan, som även banken trodde på. Ägarskifte Micro var också ett stöd, säger Mats.

Tre huvuddelar
Butiken har 5 heltidsanställda och är mest känd för att sälja fiskeprylar. De står för 80 procent av omsättningen, medan kläder står för 15 procent och hund- och kattavdelningen för resterande.

- Vi är öppna för en sortimentsförändring, berättar Mats.

Sommaren är fiskesäsong
Att Mats tog över företaget i början av sommaren har sin naturliga förklaring. Juni till augusti är de stora försäljningsmånaderna för fiskeprylar.

- Jag ser positivt på framtiden. Vi lever i ett stressigt samhälle och fiske är avkopplande så det är en växande marknad.

Butiken är välkänd i Västsverige och har, enligt Mats, inga större konkurrenter i närområdet. För att ytterligare öka försäljningen har man köpt en ny hemsida och ett artikelsystem.

- Vi hoppas att hemsidan ska dra igång vid årsskiftet och att den ska komplettera försäljningen i butiken.

Båt står på önskelistan
Snäjk säljer fiskekort till flera olika sjöar. Mats säger att Hallsjön är ett populärt alternativ för dem utan båt.

-Vi får många frågor om att kunna hyra båt. Det skulle vara perfekt att ha ett antal båtar liggande för uthyrning vid Länsan. Vattnet utanför är ju fantastiskt bra för abborr- och gäddfiske.

Vill ditt företag ha besök av oss?
Kommunen gör fortlöpande företagsbesök i syfte att öka dialogen och hålla oss uppdaterade på företagens villkor och utmaningar. Vill ditt företag också ha ett besök av oss? Hör av dig till Näringslivskontoret så bokar vi in ett besök!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se