Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-02-01

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Åter ett mycket uppskattat Frukostforum

Bandy, besöksnäring och Vargön Alloys var några teman på Frukostforum 31 januari.

Mingel och nätverkande mellan näringsliv och kommun var två viktiga ingredienser när näringslivskontoret åter arrangerade ett välbesökt Frukostforum. Detta Frukostforum var i Idrottshuset alldeles intill Arena Vänersborg där Bandy-VM pågår för fullt.

Erik Torstensson var återigen en mycket uppskattad konferencier. Den första gästen var Maria Engström Weber som är vd för Visit Trollhättan Vänersborg. Hon berättade bland annat om hur stor besöksnäringen är och att många utomlands är mycket intresserade av den fina natur som finns här i området. Dessutom tackade Maria föreningar och företag i kommunen som är väldigt bra på att arrangera tävlingar, cuper och läger. Det bidrar till att turistsäsongen förlängs under året, vilket är bra för hotell, restauranger och andra företag.

Nästa gäst var Johan Svensson som är vd på Vargön Alloys. Dessutom är han ett stort bandy-fan och vice ordförande i IFK Vänersborg. Han berättade bland annat om vad Vargön Alloys gör och hur processen går till.

Jill Stor är regionansvarig för Ung Företagsamhet. Hon berättade om att det snart är UF-mässa i Arena Vänersborg och alla är välkomna dit att träffa unga företagare. Olivia och Joakim är två unga UF-företagare som berättade om sitt företag Baboo Straw UF. Som en överraskning lämnade Jill ett pris till dem för bästa affärsplan och en check på 1500 kr!

Publiken fick lära sig hur man sätter ihop en hitlåt och lyssna på VM-låten! Två vinnare av finalbiljetter fick även komma upp på scenen.

Nästa Frukostforum är den 14 mars. Håll ögon och öron öppna, snart presenterar vi programmet för denna torsdagsmorgon.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se