Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-04-11

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Lyckat FrukostForum 11 april

Kommundirektör Pascal Tshibanda, nya näringslivschefen Jill Stor och Årets Företagare Magnus Eriksson var några av gästerna.

Idag var det ännu ett lyckat FrukostForum i Vänersborgs teater. Gäster var kommundirektör Pascal Tshibanda, nya näringslivschefen Jill Stor, årets företagare Magnus Eriksson med företaget Tank & Miljö AB, Ulrika Sundén Berger från Företagarna samt Vårrusets Charlotte Österman (Vårruset är 9 maj).

Eminente Erik Torstensson ledde samtalen som bland annat handlade om hållbarhet, miljö, social inkludering, tillsammans, samarbete, utveckling, digitalisering, "empatiledare", företagsklimat och Vänersborgsgalan. 

- I Vänersborg finns en politiskt bred överenskommelse om att skapa och bygga ett samhälle där alla får plats, sa kommundirektör Pascal Tshibanda. Social inkludering är oerhört viktigt för att leverera bra samhällsservice till våra invånare.

- En stor utmaning i Sverige är att kunna rekrytera personal till offentlig sektor. Ett sätt att lösa problemet är att genom digitalisering arbeta effektivare och låta personalen arbeta med det de är anställda för att göra, exempelvis vård eller undervisning. Pascal var mycket tydlig med att elevers resultat i skolan är oerhört viktig. Det är ju de som ska anställas i framtiden.

Det var också avtackning av näringslivsutvecklarna Jim Sandin och Karolin Olsson som valt att arbeta med nya utmaningar. Stort tack och lycka till önskar vi både Jim och Karolin, men även Jill som tar över stafettpinnen!

- Mitt första uppdrag blir att skapa ett nytt team som kompletterar varann så att vi tillsammans kan jobba med att fortsätta stödja och utveckla näringslivet, säger Jill Stor. Det finns en omfattande näringslivsstrategi som beslutades politiskt 2013. Vi behöver fortsätta arbetet utifrån den.

Jill bor sedan många år i Vargön och har tidigare bland annat arbetat som chef för Ung Företagsamhet Fyrbodal.

Företagarnas Ulrika Sundèn Berger delade ut pris på Vänersborgsgalan till bland annat Årets företag. Magnus Eriksson på Vänersborgs Tank & Miljö AB fick det ärofyllda priset.

- Det är fantastiskt kul att få cred för att ha jobbat hårt i så många år, säger Magnus. Han startade sitt företag 1982 och år 2000 började han ta över sin stöttande pappa Reidars företag bit för bit. Magnus berättade att även hans fru Jessica är ett mycket stort stöd. Generationsskiftet var mycket lyckat och företaget fortsätter utvecklas och göra stora investeringar.

FrukostForum är ett viktigt och uppskattat forum för dialog mellan kommunen och företagen som tillsammans kan hjälpas åt med utvecklingen. Kommunen hade personal på plats för att svara på frågor om upphandling, miljö- och bygglov.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se