Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-05-13

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Lyckad sommaravslutning för FrukostForum

Digitalisering och EU-valet stod i fokus på FrukostForum den 9 maj. Båda ämnena påverkar oss alla, både företag och privatpersoner liksom offentlig sektor

Det var en morgon med intressanta gäster. Två huvudteman var digitalisering och EU-val, som båda inverkar på oss alla; näringsliv, privatpersoner och kommuner.

Kommunstyrelsens ordförande Benny Augustsson berättade om aktuella frågor. Kristina Jonäng, regionråd för Västra Götalandsregionen som även
kandiderar till EU, informerade lite om vad EU gör och varför hon anser att det är viktigt att någon lyfter Västra Götaland i EU-sammanhang. Med tanke på hur mycket större företag som finns här är infrastrukturen eftersatt jämfört med andra områden. Det innebär att näringslivet här inte får samma konkurrensvilkor som andra.

Digitalisering - vad innebär det för företagare i Vänersborgs kommun? Det berättade Anders Thoresson, frilansjournalist om. Han är expert inom digitalisering och gav en del konkreta tips.

Reneih Asaad och Tina Lundström informerade om FairTrade Challenge.Det inneär att under några dagar får arbetsplatser som fikar FairTradeprodukter bidrag till det som tack för att man stödjer justa arbetsvillkor runt om i världen. Vänersborgs kommun har varit FairTradecertifierad i många år.

Kommunen evenemangsutvecklare Stefan Leijon berättade om Aqua Blå 5-9 juni som det förbereds för nu. Det blir en stor folkfest med något för alla och mycket musikuppträdanden. Företagen har bland annat möjlighet att synas i området Aqua Expo med montrar.

Näringslivschef Jill Stor presenterade sig och sina nyanställda medarbetare Patrik Jatko och Gunbritt Reteike som är näringslivsutvecklare.

Det blev en härlig morgon med mycket information och inspiration, och ett musikuppträdande av Erik Torstensson, som även ledde samtalet med våra gäster.

FrukostForum är ett viktigt och uppskattat forum för dialog mellan kommunen och företagen som tillsammans kan hjälpas åt med utvecklingen. Kommunen hade personal på plats för att svara på frågor om upphandling, miljö- och bygglov.

Nästa FöretagsForum blir 12 september.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se