Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-09-12

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Entreprenörskap i fokus på Frukostforum

I huvudet på en entreprenör var temat på dagens mycket välbesökta Frukostforum för näringslivet.

I morgonsoffan satt kommunalrådet Benny Augustsson sa att arbete med social inkludering som görs av olika aktörer i samhället behöver samordnas för att bli bra. Det är jätteviktigt att samarbeta tillsammans! Det är också viktigt att kommunen satsar på långsiktig strategisk samhällsplanering.

Nästa gäst var Ingemar Ljung, VD för bland annat Quality Hotel i Vänersborg. Han började sitt entreprenörskap redan i 20-årsåldern då han blev delägare i dansrestaurangen Strömmarn. Han har ägt restauranger i flera städer, klädföretag och butiker på NK i Göteborg. På Quality bygger han nu fler rum, företagskontor och planerar att bygga ett mycket stort konferensrum. Han satsar mycket på att knyta ihop idrott och företag, och har bidragit till att lyfta Vänersborg som cup- och lägerstad och besöksmål.

Åsa Torrestad är en ny entreprenör som via Innovatums StartUp får hjälp med att starta ett företag och göra det affärsmässigt. Hennes företag Active Match gör en digital plattform för föreningar. Dan Grabko är affärscoach på Innovatum StartUp och ger Åsa råd om företagande. Innovatum StartUp väljer ut och satsar på de företagare vars idéer man tror på.

Ung Företagsamhet Fyrbodal delade ut ett pris till Marmeladmästarna UF för att de har gjort Årets Årsredovisning. Bra jobbat!

Jills spaning är en ny programpunkt. Jill Stor är näringslivschef och hon gav aktuell information om bland annat en ny etablering på Wargön Innovations- och industripark. På ett företagsmöte i Vargön nyligen var det fokus på hur företagen jobbar tillsammans. Entreprenörskap men även hållbarhet var ett återkommande tema under dagens Frukostforum, som Jill var mycket nöjd med.

- Vi skapar attraktionskraft tillsammans i Vänersborg. Det är jätteviktigt,
sa Jill Stor.

Jills hemliga gäst var Patrik Dokken. Han är klimat- och energirådgivare i båda kommunerna Vänersborg och Trollhättan. Företagen är välkomna att kontakta honom för rådgivning. Det finns även möjlighet att söka medel till företagens klimatförbättringar som exempelvis hållbara transporter och solceller alternativt solfångare.

- Det var verkligen roligt att vi hade väldigt många gäster till dagens
Frukostforum, men vi är medvetna om att några tyckte att ljudnivån var för hög under minglet. Det ska vi se över till nästa gång, säger Jill Stor.

Konferencier var Erik Torstensson som höll i de givande och trevliga samtalen på scenen.

Nästa Frukostforum är 10 oktober. Missa inte det! Anmäl dig här.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se