Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-04-09

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Digitalt FrukostForum som påskägg

Under torsdagen genomfördes ett första Livesänt FrukostForum på Folkets Hus i Vänersborg. Bakom sändningen stod Näringslivsavdelningarna i Vänersborg och Trollhättan, Forum Vänersborg, City Trollhättan och Minälv.

Det var ett annorlunda FrukostForum som sändes. Normalt brukar FrukostForum genomföras en gång per månad och besökas av mellan 100 och 140 personer varje gång och är ett utmärkt mingeltillfälle, något som företagen tagit till sig. Det är i normala fall många företagsaffärer som uppstår vid dessa träffar. Blandat med aktuell information som ges av kommunen och Näringslivsavdelningen i Vänersborg och att träffa många företagare vid ett och samma tillfällen, är FrukostForum mycket uppskattat.

-Det kändes lite tråkigt att ställa in marsevenemanget, men vi följer så klart Folkhälsomyndighetens riktlinjer och det stod klart för oss ganska fort att vi inte kunde göra genomföra det på vanligt vis. När det drog ut på tiden så bestämde vi att det behövdes ett digitalt påskägg – en påskhälsning till våra företag, som kämpar där ute, säger Jill Stor, näringslivschef i Vänersborgs kommun.

Så det blev det också. Denna gång fanns dock bara några av gästerna med på scenen och resterande var med via länk. Konferencier Erik Torstensson hanterade dock proffsigt de olika situationerna. På länk var det närmare 150 användare som var med och följde livesändningen, ett resultat som var mycket positivt.

Torsdagens FrukostForum började med en allvarlig bild av läget men avrundades med goda och kreativa exempel på företag som tänkt om och hur man drar nytta av det rådande läget.

-Genom att samarbeta tillsammans kommer vi mycket längre och det har förtydligats här under dagens FrukostForum konstaterar en hoppfull Jill Stor.

Ett ytterligare påskägg från Vänersborgs kommun

Förutom ett digitalt påskägg i form av FrukostForum, berättade också Jill Stor om ytterligare en näringslivsfrämjande insats. Det var i slutet av mars som kommunens första näringslivsfrämjande åtgärder antogs. Under onsdagen blev det klart att Vänersborgs Kommun tar ytterligare ett steg i att hjälpa företagen.

Vänersborgs kommun avstår från att ta ut avgift för markupplåtelse gällande uteserveringar och butiker som önskar flytta ut varor under kontrollerade former. Tidigare har beslutet omfattat mars, april och maj. Nu förlängs det till september. Polistillstånd kan fortfarande krävas.

-Vi är väldigt måna om våra företagare i centrum, som har det tufft nu och vill förstås bidra på alla sätt vi kan som kommun, säger Andreas Knutsson, samhällsbyggnadschef.

Även kommunstyrelsens ordförande är positiv till förlängningen.

-Vi har tidigare antagit ett första åtgärdspaket och nu stärker vi upp med ytterligare åtgärder som vi tror är välkommet, säger kommunstyrelsens ordförande Benny Augustsson.

FrukostForum livesändes över Facebooksidan ”Näringsliv Vänersborgs kommun” och kan ses i efterhand.

För mer information, kontakta näringslivschef Jill Stor på telefon 0521-72 13 63.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se