Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-05-26

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Oklart om byggnadens framtid

Det är fortfarande oklart vad som kommer att hända med Holmens gamla kontorsbyggnad, som brann i helgen.

Larmet om branden inkom kl. 18.30 i fredags kväll. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden övertänd och man fick inrikta sig på att hindra elden från att sprida sig.

- Det pyr fortfarande och en del lösa bitar faller ner från byggnaden. Det är förenat med livsfara att ta sig in i byggnaden, säger Andreas Knutsson, samhällsbyggnadschef.

Bruket lades ner år 2008 och kontorsbyggnaden, tillsammans med ett stort markområde ägs av Vänersborgs kommun. Det ingår i Wargön Innovations- och Industripark, där fokus ligger på gröna och förnybara näringar.

Den aktuella byggnaden har varit ute till försäljning och frågan var uppe i kommunfullmäktige i våras. Där blev det återremiss och sedan en del frågetecken rätats ut var det tänkt att läggas ut till försäljning igen.

- Det är väldigt sorgligt det som har hänt. Vi såg denna industrihistoriska byggnad som ett av våra framtida nav här i Wargöns Innovations- och Industripark. Nu återstår att se vad som är möjligt att bevara framöver och min förhoppning är att delar eller detaljer som till exempel portalen får vara kvar även framöver, säger näringslivschef Jill Stor.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se