Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-08-11

Förlängd anbudstid:

Säljes - Kontorsbyggnad med anor från sent 1800-tal

Efter indikationer på att anbudstiden inte varit tillräcklig för intressenter att kalkylera och projektera för att lämna ett bud har anbudstiden förlängts till och med 31 augusti 2020.

Det gamla huvudkontoret för Holmens Bruk tillsammans med närmare
20 000 kvadratmeter tomt är till salu.

I området Wargöns innovations- och industripark finns det plats för både innovationsutveckling och nytänkande entreprenörer som vill ta en position i den nya basindustrin för hållbar industri.

Politikerna i Vänersborgs kommun har fattat beslut om att området ska ha fokus på etableringar inom ”energi, miljö och innovation”. Därmed tog Vänersborg en tätposition och startade utvecklingsarbetet med att etablera ett nationellt utvecklings- och kunskapscentrum för hållbar industri med fokus på hållbara material på området. Wargöns innovations- och industripark har ett logistiskt attraktivt läge med 228 000 kvadratmeter byggklara ytor.

I denna park finns nu möjlighet att förvärva det gamla huvudkontoret för Holmens bruk, inklusive mark, vilken är en viktig del av och länk till samhället Vargöns kultur- och industrihistoria. Byggnaden är från sent 1800-tal. Efter att huvudkontoret lades ner 2008 har byggnaden tyvärr varit föremål för skadegörelse, både in- och utvändigt och under våren drabbades huvudbyggnaden för en kraftig brand.

Länk till mer informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se