Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-11-23

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Åtgärder för att Corona-säkra Vänersborg

Nu jobbar vi för att Corona-säkra Vänersborg inför julhandeln.

De senaste dagarna har vi på näringslivsavdelningen varit ute med fina skyltar för butikerna att sätta upp vid sina entréer, med information om hur många som rekommenderas att vistas inne i butikerna samtidigt. Det är Forum Vänersborg i samarbete med Vänersborgs kommun, som tagit fram skyltarna som en åtgärd för att man ska känna sig så trygg som möjligt och inte bidra till smittspridning när man handlar lokalt.

Filmat budskap
I veckan som gick var kommunens fotograf Jerry Lövberg med oss ute och filmade och spelade in vårt viktiga budskap om att hålla avstånd och hur alla kan hjälpas åt att tänka säkert när man handlar. Carina Carlsson som driver butik i Vänersborg och dessutom är vice ordförande i Forum Vänersborg fick agera framför kameran.

Många fina lösningar
Det allra flesta butiker har tänkt till och planerat för en säker handel. Många har satt upp plexiglas vid kassor och informationsplatser och bestämt hur många besökare som kan vistas i butiken samtidigt. Det finns handsprit vid ingångar och vid kassor. Vissa har också egna kreativa lösningar med bland annat klockor att ringa på utanför, för dem som inte vill gå in i butiken men ändå handla lokalt. Flera butiker har hemkörning av varor och flexibiliteten är god, man är rädd om allas hälsa.

Julfint med julstämning
Alla bidrar också till att göra Vänersborg fint i juletid. Vinterbelysningen har kommit på plats och butiksfönster har julskyltats. En inredningsdesigner har varit med och hjälpt till för att göra fint i fönster där man inte just nu har någon verksamhet, men där man istället kan se produkter från övriga butiker.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se