Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-09-02

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Varner bygger ut

Den norska klädkoncernen Varners Europalager i Vänersborg byggs ut. Från nuvarande 53 000 kvadratmeter utökas ytan nu med ytterligare 19 000 kvadrat, en satsning som motsvarar 215 miljoner kronor och vilket ger många nya arbetstillfällen och gör företaget till Vänersborgs största privata arbetsgivare.

Varner är en norsk företagsgrupp med kedjorna Cubus, Dressmann, Bik Bok, Volt, Carlings och Junkyard. Gruppen har runt 8 000 anställda Norden. Varner flyttade in i Trestad Center med sitt Europalager redan 2016 och 3 år senare kompletterade man med en outlet.

Idag har Varner runt 200 arbetstillfällen på plats och mer ska det bli. Vid etableringen 2016 hjälpte Vänersborgs kommun till med processen som i efterhand räknas som en av de snabbaste i Vänersborg kopplat till att detaljplanen fick göras om. En process som brukar ta över året, men denna gång gick på några månader.

Största arbetsgivaren
Med det i bagaget tog nu Varner förnyad kontakt med kommunen i god tid innan utbyggnaden och återigen har processen gått så snabbt den kunnat. Med i arbetet från kommunens sida denna gång har varit näringslivsavdelningen, plan- och bygglovsavdelningen och miljö och hälsa.

- Anledningen är att öka vår kapacitet för den ökande handeln online, men även för att ge våra butiker en bättre service, säger Anders Eriksson som är Supply Chain Director på Varner. Vi uppskattar det goda samarbetet vi har med kommunen.

Utbyggnaden kommer att innebära nya arbetstillfällen, det är dock i nuläget oklart hur många men Varner kommer att kliva fram som kommunens största privata arbetsgivare.

Första spadtaget
Tisdagen den 31 augusti var det dags att ta första spadtaget. Magnus Wedholm, biträdande regionchef Peab, kommunalrådet Benny Augustsson samt Anders Eriksson, Supply Chain Director på utbyggnaden Varner utförde arbetet under trevliga former.

Utbyggnationen innefattar lagrings-, hanterings- och personalytor. Byggstart sker till hösten och målet är att ta anläggningen i drift i november 2022.

Bra logistikläge
- Trestad Center är ett perfekt läge för logistik och det gör mig väldigt glad att man väljer att expandera vidare. Företagande och arbetstillfällen är viktigt för oss i kommunen och våra tjänstemän och vi politiker jobbar intensivt med att förbättra företagsklimatet, säger Benny Augustsson, kommunalråd i Vänersborgs kommun.

Jill Stor, näringslivschef i Vänersborg fanns på plats vid spadtaget och uttrycker stolthet över Varners utbyggnad.

- Det är precis så här vi vill arbeta, där vi i kommunen skapat arbetssätt och samarbetar tillsammans och hjälper företagen i sina processer. Trestad Center har dessutom ett strategiskt läge med bra logistik och infrastruktur. Det är ett område som växer och ny verksamhetsmark planbereds för att utvidga området ytterligare, med sin placering finns ett stort upptagningsområde för både kompetens och arbetskraft, avslutar hon.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se