Hoppa till innehåll

Publicerad 2022-01-05

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

God fortsättning, vi önskar alla ett bra 2022!

Näringslivsavdelningen önskar alla ett bra 2022

Först vill vi tacka alla er som på olika sätt engagerat er i frågor som rör vårt företagande i Vänersborg, det kan vara genom olika företagsorganisationer, som politiker, som företagare, som medarbetare eller som på annat sätt deltagit i utvecklingsarbete. Genom vårt arbete med projektet Hållbar platsutveckling Vänersborg, Vänersborgs nya platsvarumärke, rekryteringsmässan, företagsbesök, FrukostForum, företagsetableringar, företagsutbildning, pressrumsarbete, innovationssystemarbete, brottsförebyggande arbete, Hållbarhetsveckan, skyltning, isbanan, trygghetsanalysarbete, fastighetssamverkan, upphandling, skolsamverkan med mera har många deltagit och bidragit, vi tackar er alla!

Ett extra tack till Näringslivsrådet som lägger mycket tid över året på att bidra till Vänersborgs företagsutveckling, för oss väldigt värdefullt.

Vi vet att det varit en lång utmanande tid för många av er företagare på grund av pandemin. En del drabbas hårdare av restriktioner än andra, framför allt besöksnäringen har det väldigt tufft och precis när vi trodde att vi var på väg mot en mer normal utveckling, slog pandemin till igen och nya restriktioner infördes. Många företag i Sverige inklusive vårt område har svårt att få fram material och på andra företag råder det kompetensbrist och det är svårt att hitta personal medan många går arbetslösa och inte känner sig behövda, en ekvation som vi hoppas ska bli lättare att lösa under året. Kunskapsförbundet satsar stort på vuxenutbildningar, se gärna utbudet: https://kunskapsforbundet.se/vuxenutbildningen/program/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nu går vi med bestämda steg in i år 2022 där önskelistan på vad vi vill göra tillsammans med er i näringslivet är lång. Vi ser fram emot att lägga pandemin bakom oss, få träffas igen och fortsätta den inslagna vägen där vi tillsammans skapar förutsättningar för Vänersborgs positiva utveckling. Vi får fortsätta träffas digitalt ett litet tag till men hoppas att vi redan på vårkanten kan ses igen i verkligheten.

Trots pandemin har mycket blivit gjort och här har vi samlat ett antal bilder från året som gått. Vår förhoppning är att 2022 blir ett, för oss alla, lyckosamt år.

Jill, Patrik, Sandra, Stefan, Ingrid och Gunbritt

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se