Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-09-04

Frukostforum 14 november

Det enda vi vet helt säkert är att framtiden inte kommer att se ut som i dag. Hur kan man som företagare ta till vara sina drivkrafter och färdigheter för att möta möjligheterna med globalisering och internet?

Tema: Framtidens företagande

I morgonsoffan denna morgon hittar vi:

Per Ejerhed, grundare av www.parfym.selänk till annan webbplats. Han startade verksamheten som ett skolprojekt 2005 i Vänersborg och sålde olika typer av skönhetsprodukter över nätet i både Sverige och Finland. Efter skolan drev han företaget vidare tills tidigare i år då Per sålde större del av verksamheten. Samtidigt driver han flera andra verksamheter, bland annat LensNow AB. Per kommer att tala om hur han ser på framtidens företagande utifrån ett ungt företagande. I delar skiljer det sig från det vi kallar för traditionella jobb. Arbetstiderna förläggs under hela dygnet och till större delen sker arbetet på nätet och inte på  fysiska platser.

Eva Grenness, driver Evas Klipp, som nästa år firar 30 år av tillväxt. Eva är sedan länge ett aktat namn och inspiratör i stylingbranschen och hon fick utmärkelsen Årets företagare i Vänersborg 2007. För fem år sedan var hon speciellt inbjuden till Kungaparets ”Sverigemiddag” som en av företagarna från Västra Götaland. Med kreativitet som främsta drivkraft har hon hela tiden fortsatt att ta sikte mot framtiden med nya affärsutmaningar. Nu planerar hon att komplettera sitt företagande med fokus på näthandel. Samtidigt som hon fortsätter att utmana sig själv, jobbar hon medvetet för att skapa delaktighet och få personalen att utvecklas tillsammans med henne.

”Jills Spaning” Vänersborgs Näringslivschef Jill Stor spanar kring företagande och aktuella näringslivsaktiviteter lokalt, regionalt och nationellt.

Som vanligt leder Erik Torstensson samtalet med våra gäster och inleder morgon med någon av våra kommunalråd.

Vi bjuder som vanligt på kaffe och smörgås. Du får även möjlighet att ställa frågor till handläggare från upphandlingsenheten samt miljö- och byggnadsförvaltningen.  

Anmäl dig senast den 12 november kl.17.00.

Arrangör: Näringslivsavdelningen, Vänersborgs kommun
Plats: Vänersborgs teater (ingång via Folkets hus)
Tid: Torsdag 14 november kl. 08.00 - 09.30 (med inledande frukostmingel)

Anmälan: Anmäl dig på följande länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (dock senast den 12 november kl.17.00)

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se