Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-03-08

Livesänt FrukostForum 11 mars

Välkommen till livesänt FrukostForum 11 mars 2021

Denna gång riktar vi återigen fokus på vårt lokala näringsliv och får ta del av berättelser från några företag, som funnits i Vänersborg över en lång tid.

Med oss denna morgon är;

Anders Erkén VBG-koncernens vice VD och divisionschef för VBG Truck Equipment
VBG Group startades i Vänersborg 1951 och har sedan dess vuxit till ett börsnoterat bolag med en omsättning på 3,7 miljarder och 1600 anställda i 18 länder. VBG firar i år 70 år som företag. Hörnstenen i framgångssagan VBG är verksamheten i Vänersborg. Verksamheten har ca 200 anställda och utvecklar, tillverkar och marknadsför släpvagnskopplingsprodukter och automatiska snökedjor på en global marknad. Varumärkena VBG, Ringfeder och Onspot är världsledande i sina nischer.

Martin Röing, Managing Director, Norautron
Det som började som en liten elektroniktillverkare med nära 20 anställda har idag, 30 år senare, blivit en av de största elektroniktillverkarna i Norden. Norautron grundades 1989 i syfte att göra elektronikproduktion tillgänglig och lönsam för den norska marknaden, men har nu funnits i Vänersborg sedan 1994. Här utvecklar, tillverkar och levererar företaget avancerade elektroniksystem och kretskort till en rad olika branscher, allt från medicintekniska produkter som kontrollerar livsfunktioner till försvars- eller industrielektronik.

Annika Blixt grundare och ägare av Blixthälsa
Blixthälsa startade upp 1995 i Vänersborg av Annika som är hälsovetare i grunden och brinner för att människor skall tillvarata sina hälsoresurser och bibehålla, utveckla och förändra dom på ett konstruktivt sätt. Blixhälsa erbjuder ett stort utbud av tjänster inom hälsa och friskvård såsom yoga, CNM massage, hälsotester, samtal och utbildningar.

Denna morgon kommer vi även att få konkreta tips på hur man kan utforma sitt hemmakontor för att öka produktiviteten och ge din kropp bästa möjliga förutsättningar vid arbete hemifrån.

På plats i studion finns konferencier Erik Torstensson och Jill Stor, näringslivschef.

Varmt välkommen till FrukostForum Live torsdagen den 11 mars kl 8.30-9.30.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se