Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-09-30

Så byggs nya hållbara affärer – experten Johan Solberg tipsar

Näringslivsavdelningen Vänersborgs kommun och Wargön Innovation bjuder in till dig till en halvdag i hållbarhetens tecken torsdagen den 21 oktober.

För dig som företagare finns nu möjligheten att lyssna på Johan Solberg från Sveriges mest innovativa hållbarhetsbyrå U&We, som föreläser på Wargön Innovation om hur man kombinerar god lönsamhet med socialt ansvar och miljöhänsyn. Med devisen ”Catalyst för good business” som utgångspunkt så har U&We hjälpt kunder som Max Burgers, Arvid Nordqvist och Strömma till nya hållbara affärer. Johan Solberg kommer att gå igenom grundläggande begrepp inom hållbarhet och exemplifierar med framgångsrika kundcase.

Johan Solberg använder sin bakgrund som ekonom, affärsutvecklare och miljökonsult för att bygga hållbara strukturer, vilket innebär processledning, kvalitetssäkring och utbildning.

– Jag brinner för hållbarhetsfrågorna och i synnerhet att uppnå långsiktiga beteendeförändringar för hela företagets organisation. För att lyckas med detta krävs det struktur, medarbetarnas engagemang och ledningens återkoppling, säger Johan Solberg.

Särskilt intressant tycker han att cirkulära affärsmodeller och processer för långsiktiga målsättningar är. Johan Solberg gillar att använda nyfikenhet som motor och kunskapsinsamling och har alltid varit aktiv inom idrottsvärlden och där insett värdet av ett starkt lag. Solberg är uppvuxen i Vänersborg och har spelat bandy i IFK Vänersborg och fotboll i Vänersborgs IF.
Som kuriosa kan nämnas att han har sett 35 SM-finaler i bandy. Nu ligger dock skridskorna på hyllan och det är cykel som gäller, gärna så mycket som möjligt både sommar som vinter.

Efter föreläsningen finns möjlighet att boka in dig på ett kostnadsfritt samtal med Johan Solberg, först till kvarn. Passa på att diskutera vad din organisation har för utmaningar och möjligheter inom hållbarhetsarbetet. Exempel på frågeställningar:

Hur kan vi skapa medarbetarengagemang?
Hur mäter vi att vi går framåt?
Kan man ställa krav på leverantörerna och i såfall hur?

Vad finns det för affärsfördelar för mig?
Hur kommunicerar vi externt?
Var börjar vi?

Näringslivsavdelningen Vänersborgs kommun och Wargön Innovation bjuder in till dig till en halvdag i hållbarhetens tecken. Starta dagen med en kopp kaffe och macka på Wargön Innovation, lyssna till Johan Solberg från U&We följt av en rundvisning på Wargön Innovation och samtal med Martin Wänblom, VD Innovatum Science Park om hållbarhet, innovation och industriell teknik. Möjlighet till separat, kostnadsfri, rådgivning med Johan Solberg finns efter att föreläsningarna är klara. Vi avslutar programmet med att bjuda på lunch.

Företagsdag på Wargön Innovation

När: Torsdag 21 oktober, kl 08-16 med separata tider för individuell rådgivning kl 11-16.
Var: På Wargön Innovation, Mälderistvägen 1, Vargön

Allt är kostnadsfritt. Frukost och lättare lunch ingår.

Läs mer och anmäl dig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se