Hoppa till innehåll

Publicerad 2023-01-25

FrukostForum 9 februari 2023

Varmt välkommen till årets första FrukostForum i nya mötessalen Bojorten

Välkommen till årets första FrukostForum i Bojorten, kommunhusets sprillans nya möteslokal. Ämnet är Evenemang som tillväxtmotor - för näringsliv, föreningsliv och inte minst besöksnäringen.

Det är ett spännande och viktigt ämne som kommit upp i samband med många av våra företagsbesök tillsammans med politiken och även under arbetet med nya Näringslivsstrategin för Vänersborg. Varje evenemang bidrar till effekter som föreningsutveckling, ökad omsättning, välbefinnande, stolthet och social integration. Det genererar intäkter inom handel och besöksnäring samtidigt som besökare och turister får anledning att återvända igen och igen. Även invånarna trivs med att bo och driva företag i ett levande Vänersborg.
Utifrån ett näringslivsperspektiv är det också viktigt att ha ett rikt förenings- och kulturliv för att vara attraktiva arbetsgivare, inte minst utifrån att locka kompetens där många har utmaningar.

Våra gäster kommer med olika synvinklar och lyfter också vikten av att stötta föreningslivet. Flera av dem är stora sponsorer till evenemang och ser det som en viktig del av deras varumärkesprofilering och att stötta sin personal som i sin tur är aktiva inom olika verksamheter.

På plats denna morgon är Ingemar Ljung, VD Quality Hotel, Tommy Helgesson, VD Tristar Clean, Joakim Sunnerdahl, klubbchef VFK och Maria Engström-Weber, VD Visit Trollhättan/Vänersborg.

Med på plats från Vänersborgs kommun; kommunstyrelsens ordförande Benny Augustsson, kommundirektör Lena Tegenfeldt, förvaltningschef för kultur och fritid Anna Svensson och vikarierande näringslivschef Sofia Jessen.

Besök gärna vår kommunala hörna, som bemannas av kommunala företrädare från bygglov, upphandling, serveringstillstånd och miljö och hälsa.

Morgonen leds med säker hand av Erik Torstensson och tekniker Lars Svensson.

Program:
Tid: 8.00-9.30 (börjar med mingel och kaffe med smörgås, program mellan 8.30-9.30)

Plats och ingång: Vänersborgs kommunhus, mötessal Bojorten. Entré via kommunens reception, Sundsgatan 29.

Parkeringsförslag: på baksidan av kommunhuset, på torget, närliggande gator eller på Norra Sanden.

Varmt välkommen med din anmälan hälsar vi på Näringslivsavdelningen.

Anmälan här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se