Hoppa till innehåll

 

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

PREP - för mer glädje i parförhållandet

PREP logotype

PREP logotype

PREP kan hjälpa par att få mer glädje samt ge paren ett verktyg till bättre kommunikation. PREPs syfte är att styrka parens förhållande.

Varför klarar vissa par att leva så gott tillsammans? Vad är det som gör att andra relationer misslyckas? Det är väl osannolikt att de harmoniska paren inte har konflikter? Nej, det handlar om kommunikation och hur man behandlar varandra när konflikter uppstår. Är det med generositet och vilja att möta varandra halvvägs, eller är det med anklagelser och vilja att vinna grälet?

På våra PREP-kurser möter vi, genom filmsnuttar, Kåre och Louise​. De har varit tillsammans i några år nu och liksom de flesta par började de sitt liv tillsammans med en romantisk dröm om att de skulle leva tillsammans för evigt. Sedan kom vardagen, romantiska picknicker ersattes av fiskpinnar och potatis, mycket blev vanor och småsaker blev konflikter.

På en PREP-kurs finns det humor och allvar. Det handlar om kärlek, förväntningar, glädje, att ha roligt och om vänskap, men allra mest handlar det om god kommunikation.

Syftet med en PREP-kurs är att par ska lära sig att känna igen vilka konflikter som kan skada förhållandet samt att få några verktyg till att förbättra kommunikationen och lösa problem.

PREP är en förkortning av engelska Prevention and Relationship Enchacement Program. På svenska: ett förebyggande och relationsstärkande program. PREP skulle även på svenska kunna vara en förkortning av Praktiska Redskap för Engagerade Par.

Kursens utformning

  • Inga samtal sker i grupp, utan endast mellan paren.
  • Genom korta föredrag, övningar, parsamtal och praktiskt användbara metoder ges verktyg för utveckling.
  • Huvudmålet med PREP är att få en djupare, sundare och mer livskraftig relation.

Kurser startar kontinuerligt under hela året

Anmälan kan göras per telefon eller via e-post. Anmälan är inte bindande, vi kontaktar er inför nästa kursstart.

KONTAKT

Sirius familjecentral

Föräldrarådgivare

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Poppelvägen 90

Telefon:
0521-72 21 66

E-post Sirius:
harold.wilhelmsen@vanersborg.se

Mer information