Hoppa till innehåll

Föräldrastöd

Föräldrar önskar alltid det bästa för sina barn och vill att de ska få växa upp under trygga förhållanden. Ibland kan det ändå uppstå situationer som familjen behöver hjälp för att lösa. Det kan vara allt ifrån det lilla barnet som visar stark oro, barn och ungdom som kommer i svåra konfliktsituationer inom eller utanför familjen till ungdomar som får problem med droger och kriminalitet.

Socialtjänstens uppgift är att i nära samarbete med föräldrar ge stöd till barn, ungdomar och deras familjer vid svårigheter eller problem. Ibland kan detta innebära något samtal, ibland behövs långvariga och mer omfattande hjälpinsatser.

Föräldrarådgivning

Föräldrarådgivningen riktar sig till dig som förälder med barn upp till 18 år.

Det kan finnas olika anledningar till att söka föräldrarådgivning. Kanske känner du dig vilsen i din föräldraroll eller behöver du tips och råd för att veta hur du ska agera i relationen med ditt barn? Då kan du ringa vår föräldratelefon och rådgöra med en erfaren socialarbetare. Du som ringer kan vara anonym.

Du kan ringa föräldratelefonen: Måndag,Torsdag och Fredag kl 09.00 - 12.00. Övrig tid finns en röstbrevlåda där du kan du prata in ett meddelande så blir du uppringd senast nästkommande vardag.

Föräldrasida - hjälp till barn och unga

På den här sidan kan du som förälder hitta information och tips om barns utveckling, olika sorters problem och vart man kan vända sig för att få hjälp.
Läs mer på vår föräldrasida

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

MER information

Kontakt föräldrarådgivning:

Telefon:
0521-72 25 99

Adress:
Sirius familjecentral, Poppelvägen 90

För akut hjälp kvällar och helger, året om, ringer du till socialjouren:
0522-69 74 44 eller via
114 14.

Föräldrasida - hjälp till barn och unga