Hoppa till innehåll

Föräldrastöd

Socialtjänstens uppgift är att i nära samarbete med föräldrar ge stöd till barn, ungdomar och deras familjer vid svårigheter eller problem. Ibland kan detta innebära något samtal, ibland behövs långvariga och mer omfattande hjälpinsatser.


Föräldratelefon

Hit kan du som förälder vända dig för att prata om vardagsbekymmer och utmaningar kopplat till ditt föräldraskap kring barn 0-12 år.

Att vänta barn och att vara förälder är en omvälvande tid i livet. Du kan ringa om små som stora saker. Frågorna man ställs inför är många, ofta finns någon att prata och rådgöra med i vår närhet - men ibland kan det vara skönt att få prata med någon utomstående.

Den som svarar är föräldrarådgivare, socionom och har lång yrkeserfarenhet av att arbeta med barn och familjer.

Aktuell situation: Vi befinner oss just nu i en situation som är svår för oss alla, med tanke på spridning av coronavirus, och som också ställer lite andra krav på oss som föräldrar. Vi vill därför uppmärksamma er om att vår föräldratelefon har utökade öppettider.

För att underlätta för er att få tag på oss så kommer föräldratelefonen from 6 april finnas tillgängliga för rådgivning per telefon Måndag- Fredag: 09:00-15:00. Övrig tid finns en röstbrevlåda där du kan du prata in ett meddelande så blir du uppringd senast nästkommande vardag.


Föräldrasida - hjälp till barn och unga

På den här sidan kan du som förälder hitta information och tips om barns utveckling, olika sorters problem och vart man kan vända sig för att få hjälp.
Läs mer på vår föräldrasida

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

MER information

Kontakt Föräldratelefon:

Telefon:
0521-72 25 99

Adress:
Sirius familjecentral, Poppelvägen 90

För akut hjälp kvällar och helger, året om, ringer du till socialjouren:
0522-69 74 44 eller via
114 14.

 

Föräldrasida - hjälp till barn och unga