Hoppa till innehåll

Hörselverksamheten

Ålder: 0 - 20 år

Barns hörsel spelar en avgörande roll för barnets tal- och språkutveckling. Om en hörselnedsättning inte behandlas kan den ha negativ inverkan på barnets förmåga att lära, kommunicera och umgås. Det är därför viktigt att uppmärksamma och identifiera hörselnedsättningar hos barn så tidigt som möjligt.

Vi erbjuder hörselundersökning och habilitering, utprovning och anpassning av hörhjälpmedel för barn och ungdomar i åldern 0-20 år. Redan från nyföddhetsperioden kan vi utföra olika hörselundersökningar för att avgöra hur ditt barn hör. Så snart vi vet att det finns en hörselnedsättning provar vi ut hörhjälpmedel.

Habiliteringen innebär att vi arbetar i team kring familjen. I teamen finns audionom, specialpedagog, hörselpedagog, kurator, psykolog, hörselingenjör och teckenspråkslärare. Teamet kan hjälpa till med åtgärder vid behov av stöd , till exempel i förskola och skola.

Teckenspråk erbjuds alla föräldrar till barn, som har eller kommer att ha, behov av teckenspråk som kommuniktion. Föräldraplatsen är ett forum på nätet för dig som har barn med nedsatt hörsel. Här kan man träffas, diskutera, ge varandra stöd, få svar på frågor med mera.

Källa Hörselverksamhetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

KONTAKT

Hörselverksamheten
Edsvägen 3 B, Hus A
462 35 Vänersborg

Telefon
010-44 14 920

Bildtelefon
hdv1.vanersborg@ectalk.se

Texttelefon
0521-27 51 40

Fax
0521-27 55 56

Telefon:
033-616 28 50, 616 23 80

Hemsida:
Hörselverksamhetens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster