Hoppa till innehåll

 

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet Öppnas i nytt fönster. (film på teckenspråk, filstorlek 6,5 mb, nytt fönster)

Daglig verksamhet är till för dig som är i yrkesverksam ålder och som inte har något arbete eller inte går i skola. Daglig verksamhet innebär att du har något stimulerande och meningsfullt att göra på dagarna.
Daglig verksamhet kan sammanfattas som strukturerad, målinriktad och kontinuerlig. Innehållet ska i så stor utsträckning som möjligt utgå från dina egna önskemål, förutsättningar, intressen och behov.

I Vänersborg finns cirka 20 olika verksamheter förlagda på olika platser i kommunen. Vi erbjuder ett stort antal sysselsättningar med varierat innehåll och inriktning så som exempelvis kaffeverksamhet, second hand butik, data, transporter, hunddagis och hantverk.

Vilka personalgrupper arbetar hos oss?

Enhetschefen är ansvarig för verksamheten. Det finns också verksamhetspedagoger, dessa är högskoleutbildade och har ett ökat ansvar för pedagogik och metodik i verksamheten. Övrig personal kallas grupphandledare. Tillgång på arbetsterapeut och sjukgymnast finns också.

Hur får du insatsen?

För att få mer information och för att ansöka om insatsen är du välkommen att kontakta någon av våra handläggare på biståndsenheten. Kontakt med biståndshandläggare.