Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-03-27

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Lussebandyn prisas av IQ

Tommy Carlsson, Sara Gunnarsson och Jocke Härström.

Under måndagen delade IQ ut ett diplom till de ansvariga bakom Lussebandy på Vänersborgs kommun för att uppmärksamma att arrangemanget blivit IQ-projekt nummer 1238. Lussebandy är en alkohol- och drogfri innebandyturnering som arrangerats i mer än 25 år med syftet att minska och förebygga alkoholkonsumtion bland ungdomarna i Vänersborg.

Under 2016 år Lussebandy deltog 260 ungdomar från högstadiet och gymnasiet i turneringen och mellan 400-500 ungdomar var på plats som publik. Hela arrangemanget är alkohol- och drogfritt och inför varje match får en spelare i varje lag blåsa i en alkoholmätare.

- Att erbjuda ungdomarna här i Vänersborg ett roligt och drogfritt arrangemang i samband med Lucia är ett bra sätt att jobba förebyggande. Vi kan också konstatera att antalet berusade ungdomar har minskat kraftigt vid Lucia tack vare Lussebandyn så detta är självklart något vi kommer att fortsätta med, säger Sara Gunnarsson, drogförebyggande samordnare i Vänersborgs kommun och ansvarig för Lussebandyn

Ett IQ-projekt är ett bra exempel på en aktivitet som förebygger eller begränsar alkoholens skadeverkningar. Syftet med IQ-projekten är också att sprida dem vidare som goda exempel så att fler kan göra mer. Lussebandy i Vänersborg blir IQ-projekt nummer 1238.

- Att Vänersborgs kommun under 25 år arrangerat Lussebandyn för att erbjuda ungdomar en kul alkoholfri aktivitet i samband med Lucia är imponerande och ett bra exempel på hur man kan jobba förebyggande. För oss var det självklart att detta skulle bli ett IQ-projekt, säger Sara Dinwiddie, ansvarig för IQs nätverk.

Läs mer om IQ-projekt 1238 här:
http://www.iq.se/sv/iq-natverk/iq-projekt?id=2681 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För ytterligare information:
Sara Dinwiddie, ansvarig för IQs nätverk, 076-865 25 70
e-post: sara@iq.se.

Sara Gunnarsson, drogförebyggande samordnare i Vänersborgs kommun och ansvarig för Lussebandyn, på telefon 0521-721 725
e-post: sara.gunnarsson@vanersborg.se


KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Sara Dinwiddie
Ansvarig för IQs nätverk
Telefon: 076-865 25 70
E-post: sara@iq.se.

Sara Gunnarsson
Drogförebyggande samordnare i Vänersborgs kommun och ansvarig för Lussebandyn
Telefon: 0521-721 725
E-post: sara.gunnarsson@vanersborg.se